Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kusursuz banyo dekorasyonu fikirleri

Evimizin her köşesi çok önemli ve bu yüzden salondan mutfağa, yatak odasından banyoya tüm yaşam alanlarını güzel  döşemek istiyoruz. En önem...

Kusursuz banyo dekorasyonu fikirleri

Evimizin her köşesi çok önemli ve bu yüzden salondan mutfağa, yatak odasından banyoya tüm yaşam alanlarını güzel  döşemek istiyoruz. En önemli yerlerden biri de banyolar. Banyolar için  dekorasyon fikirleri, aklımıza çok fazla gelmiyor. Oysaki, daha çok hijyen ve bakım alanı olarak kullanılan banyolarda, hem çok kullanışlı hem de hoş banyolar oluşturmak sanıldığı kadar zor değildir. 

İşte kolayca uygulayabileceğiniz size dekorasyon rehberi niteliğinde kusursuz banyo dekorasyonu fikirleri:

1- Önce Tarzınızı Belirleyin

Banyonuzun havasını değiştirmeye başlamadan önce; country, modern, klasik ya da spor tarzlardan hangisini uygulayacağınıza karar vererek işe başlayabilirsiniz. Her tarz farklı bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olur. Örneğin; country tarzda çiçekler ve soft renkler ön plana çıkarken modern tarzda ise geometrik desenler ve pastel renkler tercih ediliyor. Modern banyolarda ise sade renkleri kullanabilir, hareketlilik kazandırmak için çeşitli mum ve kokulardan faydalanabilirsiniz. “Klasik” benim tarzım diyorsanız ise altın renginde aksesuarları, koyu ve canlı renklerle bir arada kullanırsanız klasik ve gösterişli bir banyo dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Diğer yandan spor dekorasyonda ise renkler ve tarzdan daha çok pratikliğin ön planda olduğu dekorasyon stili tercih ediliyor. Spot ışıklandırmalar, dekoratif raflar ve kullanışlı bataryalar spor dekorasyonda sıklıkla kendilerine yer buluyor.

2- Banyo Aydınlatması Çok Önemli

Aydınlatma denilince akla ilk gelen avizeler olsa da, banyolarda spot ışıklardan dolap aydınlatmalarına apliklerden ayna lambalarına kadar farklı bir çok aydınlatıcı kullanılabiliyor. Çok daha farklı bir tarz için sarkıt bir avize kullanarak banyonuza sıcak bir hava katabilirsiniz. Sarkıt avizeyi banyonuzun orta tavanında değil, küvetinizin üzerine gelecek şekilde konumlandırarak farklı bir ambiyans elde edebilirsiniz.

3- Fayans Yerine Duvar Kağıdını Düşünün

Banyo gibi çabuk ıslanan ortamlarda genellikle karo adı verdiğimiz fayanslar kullanılıyor. Yeni dekorasyon trendlerinde ise banyo fayans modellerinin yanı sıra duvar kağıdı da tercih ediliyor. Banyolara özel, suya dayanıklı duvar kağıtları sayesinde banyonuza daha dinamik ve sıcak bir hava katabilirsiniz. 

4- Yeni Dolaplarla Yeni Banyolar Yaratın

Banyo mobilyası değiştirmek zahmetli bir iş gibi gelebilir. Merak etmeyin, portatif ve pratik montajlanabilir banyo dolap modelleri, banyonuzu yeniden dekore ederken işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Örneğin; ayna ve lavabonuzun bulunduğu alanı komple yenileyebilir, dilerseniz mevcut dolaplarınızın yanına ek dolaplar koyabilirsiniz. Daha basit bir yenilik yapmak isterseniz de tercihinizi açık raf sistemli dolaplardan yana kullanarak hem havlularınıza yer açabilir hem de açık rafları dekoratif ürünlerle süsleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, uyumlu bir atmosfer yakalamak için açık renk duvarlarda koyu renk dolaplar, koyu zeminlerde açık renk banyo dolabı kullanmanızı tavsiye ederiz. Banyo modelleri tasarımı için Torunil banyo dolapları Esenyurt firması iletişim kurabilirsiniz.  

5- Banyoda Aksesuar Kullanın

Banyoları tamamlayan aksesuarlar ile ortamın havasını değiştirmeye ne dersiniz? Örneğin;  sade ve yalın renkler kullanılmış banyonuza canlı renklere sahip havlular ve paspaslar ile dinamizm kazandırmanız mümkün. Banyo setlerini değiştirebilir, renkli bir çöp kovası ya da hasır çamaşır sepetiyle ortama farklılık katabilirsiniz. Ahşap dolaplarınızın üzerine liflerden tasarlamış örme kutular yerleştirebilir, modern tarza uygun düzenleme kutularını dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz. Ayrıca banyo paspası yerine kilim kullanabilir, etnik ya da çiçek desenlerle banyonuzu sıradanlıktan kurtarabilirsiniz.

6- Duşakabin ve Küvetleri Tamir Edin

Banyo çok sık kullanılan bir alan. Bundan dolayı duşakabin ve küvetlerin etrafında kullanıma bağlı deformeler oluşabiliyor. Ama bu deformeler moralinizi bozmasın! Ufak tamiratlarla kötü görüntüleri kolayca yok edebilirsiniz. Mesela, duşakabin kenarlarına ve küvet etrafına uygulayacağınız silikon, banyonuzun daha hijyenik görünmesini sağlayabilir. Ayrıca küvetlerin fayansla temas eden bölgelerine çekomastik çektiğinizde su sızıntısı gibi problemleri önlemiş olursunuz.

7- Renklerin Gücünden Yararlanın

Bazen bir boru, havalandırma demiri, bazen de eskimiş bir mobilya ortamda hoş olmayan bir görüntü yapabilir. Sadece bu görüntüyü değiştirmek bile banyonuzun estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar. Lavabonun altında görünen borularınızı, renkli bir sprey boyayla boyayıp banyo dekorasyonunda canlılık olabilir. Banyolara özel suya dayanıklı yapıştırmaları, havalandırma giderlerine yapıştırabilir böylelikle eğlenceli bir görünüm elde edebilirsiniz. Eskimiş mobilyalarınızı yenisiyle değiştirmek istemezseniz yine kullanıldığı malzemeye uygun boyalarla boyayabilir, yaşam alanınızı güzelleştirebilirsiniz.

8- Pratik Çözümlerle Konfor Sağlayın

Banyoların güzel bir dekorasyona sahip olması kadar kullanışlı ve pratik olmaları da gerekiyor. Prizlerden düzenleyicilere büyüteçli aynalardan dolap içi lambalara kadar birçok ürün banyolarda kolaylık sağlıyor. Mesela, banyoda en çok kullanılan ürünlerin başında gelen saç kurutma makinesini, dolap kapağınızın içerisine asabilir, ihtiyaç duyduğunuzda kolayca ulaşabilirsiniz. Banyo modelleri tasarımı Torunil banyo dolapları Esenyurt firmasında bilgi alınabilir. 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok