Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Okul kıyafetlerinde nelere dikkat edilir?

Öğrencilerin eğitim hayatlarından en verimli şekilde yararlanması eğitim aldığı kurumlar önemli bir açıdan bağlıdır. Okul kıyafetleri ise bu...

Okul kıyafetlerinde nelere dikkat edilir?

Öğrencilerin eğitim hayatlarından en verimli şekilde yararlanması eğitim aldığı kurumlar önemli bir açıdan bağlıdır. Okul kıyafetleri ise bu bahsedilen bağın kurulması ve kurumu yansıtması ile oldukça önemli bir unsurdur. Üniforma, hem öğrencilerin disiplinini artırırken hem de öğrencilerin severek giyindiği ve sosyal bağlarını kuvvetlendirip eğitimdeki başarısını da etkileyen bir unsurdur. Bu konuda yapılan doğru tercihlerle öğrenciler giydikleri okul kıyafetleri ile cezbedici bir eğitim ortamında bulunması ve kurumun dikkat çekiciliği ortaya çıkmaktadır. Okul kıyafetleri öğrencilerin üzerinde etkilerin birisi de aidiyet hissini de artırmasıdır.  Bu hissiyat ile öğrencilerin derslere olan dikkati ve bulunduğu okulun bir parçası olarak hissetmesi önemli bir detaydır. 

Okul kıyafetleri, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ve özel olarak tasarlanması ve tek tip olması önemlidir. Aynı okul içerisinde ilkokul, ortaokul, lise gibi farklı düzeylerde öğrenciler bulunuyor ise bu düzeylerinde farklı kıyafetlerde oluşturulmasında da farklılıklar oluşturulabilir. Fakat söz konusu okul kıyafetlerinde söz konusu okulun kurumsal kimliğini taşımalı ve öğrencilerin orta olarak kullanacağı bir yapıda olması gerekir. Üniforma tasarımında sadelik okul kıyafetlerinde dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan birisidir. 

Okul kıyafetlerinin renkleri kurum kimliği ile uyum içerisinde ve olabildiğince minimal olması gerekir. Kıyafetlerin üzerinde kurumun amblemi dışında dikkat dağıtıcı başka sembollere de yer verilmemesi gerekmektedir. Diğer bir yönden ise her düzeyde öğrencilerin giyindiği okul kıyafetlerini beğenmesi ve isteyerek giyinmeleri de oldukça önemlidir. Aşırı solgun veya aşırı renkler dikkat dağıtıcı bir görünümde olmasıyla kötü hissedilmesine neden olmaktadır. Görünümün yanı sıra okul kıyafetlerinde malzeme kalitesinin de önemi büyüktür. Öğrencilerin uzun süre üzerlerinde taşıyacağı bu kıyafetlerin kumaş kalitesi iyi olmalıdır. Bu sayede problemler oluşmadan kullanılması sağlanmaktadır. 

Kıyafetlerin sağlamlığının yanı sıra kumaş rengini ve canlılığını da koruması gereken bir yapıya sahip olması da önemlidir. Çok dar ve bol gelen kıyafetlerin kullanımı bir süre sonra rahatsızlık verebilmektedir. Bu sebeple seçeceğiniz okul kıyafetlerinin beden ölçüleri ve kalıplarının uygun olması da önemli kriterler arasında yer almaktadır. Konya’da forma satan yerlerden birisi olarak gerek okul eşofman imalatçıları olarak gerekse kıyafet üretiminde birçok ayrıntıyı dikkate alarak işlerimizi yürütmekteyiz.   

Öğrencileri stil sahibi okul kıyafetleri

Öğrencilerin okul kıyafetleri onların kişisel tarzlarını yansıtabilecekleri ve bunun dışında okul kurallarına uygun olarak giyinmeleri gereken önemli bir konudur. 

1. Tişörtler

Öğrenciler yaz aylarında kısa kollu ve kış aylarında uzun kollu olarak tişört seçimleri olabilir. Yaka detayları, farklı tarzdaki desen ve farklı renklerdeki düğmeler ile şık bir görünüm elde edilebilir. Pamuklu kumaşlar ile rahatlığı sağlanabilir.

2. Gömlekler

Gömlekler öğrenciler için farklı bir tarz yaratmak için kullanılabilir. Gömlekleri etek ve pantolon ile kominleyebilirler. Farklı renklerdeki gömleklerle öğrencilere bir çok kombinasyon oluşturmasına yardımcı olacaktır.

3. Pantolon ve Etekler

Öğrenciler için pantolon ve etekler okul kurallarına uygun şekilde seçilebilir. Genel olarak siyah, gri lacivert gibi renkler tercihler arasında yer almaktadır. Farklı paça seçenekleri ve vücut yapısına uygun olarak üretilen ürünler tercih edilebilir. Eteklerde midi ve mini boy ürünler tarzınızı yansıtacaktır.

4.Montlar ve Ceketler

Öğrenciler için soğuk kış aylarında sıcak tutacak ve aynı zamanda tarzınıza uygun olan mont ve ceket seçenekleri tercih edilebilir. Ceketlerde deri ve pamuklu kumaşlarla kombinler yapılabilir. Siyah, kırmızı, lacivert gibi renklerle yapılan mont ve ceketler şıklık katacaktır. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe