Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Çocukların çok sevdiği bir lezzet: Sandviç ekmeği

Damaklarda unutulmaz lezzetler bırakmak isteyenlerin mutfaktaki yardımcısı Yuva, okulların kapanıp yaz tatilinin gelmesiyle, çocuklarıyla bi...

Çocukların çok sevdiği bir lezzet: Sandviç ekmeği

Damaklarda unutulmaz lezzetler bırakmak isteyenlerin mutfaktaki yardımcısı Yuva, okulların kapanıp yaz tatilinin gelmesiyle, çocuklarıyla bir arada kaliteli vakit geçirmek isteyen ebeveynlere özel, enfes bir sandviç ekmeği tarifi sunuyor.

Çocuklarınız, sağlıklı ve besleyici lezzetlerin yuvası, Yuva Instant Kuru Maya ve Yuva Kolay Hamur ile yapılabilecek bu enfes tarife hayran kalacak.

170 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, mutfakların pratik yardımcısı Yuva Kolay Hamur ile yapılabilecek, enfes bir lezzet ile karşınızda. 

Hamurun kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur karışımı, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltır. Kolay Hamur sayesinde zamandan tasarruf ederken, dilediğiniz lezzeti kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.

Gerekli malzemeler 

  • Un            500 g             4,5 su bardağı
  • Su            150  g            1,5 çay bardağı
  • Tuz            8 g                1 tatlı kaşığı
  • Yuva Instant Kuru Maya 1 paket       
  • Şeker       36 g              3 yemek kaşığı
  • Sıvıyağ    100 g             1 çay bardağı
  • Süt            50 g              1 çay bardağı
  • Yumurta                         1 adet
  • Yuva Kolay Hamur         1 paket

İç malzemesi için                 

Dilim salam ya da dilediğiniz malzeme               

Yapılışı

Un, su, tuz, Yuva Instant Kuru Maya, şeker, sıvı yağ, ılık süt, yumurta ve Yuva Kolay Hamur’u karıştırın. Homojen, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini streçle kapatarak, yaklaşık 60 dk. mayalandırın. Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. (Daha küçük sandviçler için, daha küçük parçalara bölebilirsiniz) Tepsiye dizin ve 15 dk dinlendirin. Kalan hamuru minik bezelere ayırın ve hamurların üzerini süsleyin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 180 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk pişirin.  İçlerine salam ya da dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok