Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Geleneksel Japon Mutfağının Yeni Temsilcisi; Hori!

İstanbul’un yeni Japon restoranı Hori, özgün menüsü ve benzersiz ortamıyla geleneksel Japon restoranlarının ruhunu İstanbul’a taşıyor. İstan...

İstanbul’un yeni Japon restoranı Hori, özgün menüsü ve benzersiz ortamıyla geleneksel Japon restoranlarının ruhunu İstanbul’a taşıyor.

İstanbul’da meraklılarıyla buluşan restoran, Japon mutfağının klasik lezzetlerini sade ve şık sunumlarıyla bir araya getiriyor. Adını İstanbul’da uzun yıllardır hizmet veren Japon restoranı Itsumi’nin de yaratıcısı ve şefi olan Shunichi Horikoshi’den alan Hori, atmosferi ve menüsü ile kısa sürede müdavimlerini yaratacak.

Otantik Japon mutfağının İstanbul’daki en yeni temsilcisi Hori, İstanbul’da açıldı. Konuklarına ‘Tokyo’da bir restoranda yemek yiyormuş’ hissini yaşatmayı amaç edinen Hori, geleneksel Japon mutfağının klasik lezzetlerini orijinallerine sadık kalarak sunuyor.

Dekorasyonunda olduğu gibi yemek sunumlarında da sade ve şık bir tarzı benimseyen Hori’nin menüsünün ana hatlarını, Japon mutfağının başlıca lezzetleri olan çiğ balık, kızartmalar, et, sushi ve buğulamalar oluşturuyor. Tamamen taze malzemeler kullanılmasına özen gösterilen menüde ayrıca leziz başlangıçlar’ın yanı sıra sashimi, ızgara, (yakimono), nimono (buharda pişenler), güveç (nabemono), menrui (noodle) ve tatlı seçenekleri yer alıyor. Mekanın şarap, bira ve sakeden oluşan içki menüsünde de otantik lezzetler ön plana çıkıyor.

Hori’nin modern, aynı zamanda Japon esintileri taşıyan mimarisinde sade ve şık bir anlayış benimseniyor. Beyaz ve bej tonlarının hakim olduğu mekanın iç tasarımında Bonzai ve ince kum gibi detaylarla geleneksel Japon algısı pekiştiriliyor.

Farklı bölmeler halinde tasarlanan Hori’de gerektiğinde bölmeler kapatılıp özel alanlar yaratılabiliyor. Hori’nin ve aynı zamanda sevilen Japon restoranı Itsumi’nin de yaratıcısı Shunichi Horikoshi’nin aile arması, restoranın içindeki mimari detaylarda ve Hori’nin logosunda kullanılıyor. Geleneksel Japon ezgileriyle konuklarının kulaklarına da hitap edecek olan Hori’de Japon kültüründe yer alan özel Tatami Odası (koshitsu heya) da yer alıyor.

278 m2 oturma alanı ve 94 kişi kapasitesiyle Hori, Pazartesi günleri hariç haftanın her günü öğlen 12.00-14.30 ve akşam 18.00- 23.00 saatleri arası hizmet veriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok