Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Soğuk kışın sıcacık keyfi

Türkiye soğuk bir kış mevsimi yaşarken, poşetli bitki ve meyve çaylarına olan rağbet büyük ölçüde arttı. Kış aylarının vücudumuzdaki olumsuz...

Türkiye soğuk bir kış mevsimi yaşarken, poşetli bitki ve meyve çaylarına olan rağbet büyük ölçüde arttı. Kış aylarının vücudumuzdaki olumsuz etkilerini azaltma amacının yanı sıra son yıllarda sağlıklı yaşam trendinin yükselmesi ile bitki ve meyve çayları pazarı büyüyor. 

İşte tüketicileri bilgilendirmek için çay kategorisinin önemli oyuncuları MÜMSAD çatısı altında bir araya geldi. Doğadan, Lipton ve Martin Bauer Group’un ortak imza attıkları yeni kampanya ile tüketicilere, iyi bir yaşam için güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çayları tavsiye ediliyor. “Soğuk kışın sıcacık keyfi” başlığı ile hayata geçirilen kampanya hakkında bir açıklama yapan MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, “Kampanyamızla poşetli bitki ve meyve çaylarının daha çok tüketiciye ulaşmasını hedeflerken, sağlığımızı tehlikeye sokan kontrolsüz ve açıkta satılan ürünlere karşı da tüketicileri uyarıyoruz. Tüketicileri hijyeni ve doğallığı bir arada sunan güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çaylarını içmeye davet ediyoruz” dedi.

Bitki ve meyve çayları, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceği olarak ilgi görürken, büyük çay markaları tüketicileri poşetli bitki ve meyve çayı tüketimi hakkında bilgilendirmek için Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) çatısı altında yepyeni bir kampanyaya imza attı. “Soğuk kışın sıcacık keyfi” başlığı altında yürütülen kampanyadaMÜMSADüyeleri Doğadan, Lipton ve Martin BauerGroupişbirliği yapıyor.

Yaratıcı görsel çalışmasıyla dikkat çeken kampanyanın ilanı, kış mevsiminde herkesin ısınmak için giydiği kazakların örgülerinden ilham alarak tasarlandı. Kampanya görselinin arka planı ile üzerindeki bitki ve meyve motifleri, gerçek yün hissini yansıtması için örülerek hazırladı. İlandaki motiflerin arasında boy gösteren bir fincan poşetli bitki ve meyve çayı ise tüketicilerin içini ısıtıyor.
Kampanya ile poşetli bitki ve meyve çaylarının daha çok tüketiciye ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, tüketicilerin sağlıklı ve uzun yaşama isteklerinin artmasıyla bitki ve meyve çaylarına olan talebin de arttığını söyledi. Yurdagül kampanya hakkında şu bilgileri verdi:

“Doğal ve sağlıklı olması, keyifli bir içim sunması, iyi hissettirmesi, sakinleştirmesi gibi faktörlerle bitki ve meyve çaylarının tüketimi artıyor.MÜMSAD olarak tüketicilere doğal, lezzetli bitki ve meyve çayları için poşetli, güvenilir markaları tercih etmelerini öneriyoruz.Bu önemli mesaj, kampanyamızın özünü oluşturuyor. Saygın markalar dünya standartlarındaki yatırımlarla, gıda kalite güvence sistemlerine uygun olarak bitki ve meyve çayı üretiyorlar. Poşetli bitki ve meyve çayları, hammaddelerinden kullanılan filtre kağıdına kadar %100 doğal ürünlerdir. Tüketiciler bu ürünleri tercih ederek her poşette aynı lezzete ulaşılabilirler. Üstelik poşet çayların hazırlanması son derece kolay ve pratiktir.”

Açıkta satılan ürünler pazarın en önemli sorunu
Metin Yurdagül, kontrolsüz ve herhangi bir denetimden geçmeden tüketicilere sunulan, açıkta veya internet üzerinden izinsiz satılan bitki ve meyve çayları hakkında tüketicileri uyardıklarını belirtiyor: “Açıkta satılan ürünler pazarın en önemli sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Çay formatına getirilen bitkilerin sağlıklı özelliklerinden faydalanabilmek için üretim ve ambalaj koşullarının kalite güvence sistemlerine uygun olması gereklidir. Ürünlerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerden geçmesi büyük önem taşımaktadır. MÜMSAD üyesi güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çayları, hijyeni ve doğallığı bir arada sunmaktadır.”
MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, poşetli bitki ve meyve çayı pazarı hakkında da bilgiler verdi. Pazarın 2014 yılının ilk 6 ayında dört yıl öncesine göre %30 büyüme gösterdiğini ifade eden Yurdagül, 2014 yılında Türkiye’de 900 milyon poşet çay tüketildiğini, bunun cirosal karşılığının 135 milyon TL olduğunu söyledi. 2015 yılında kategorinin çift haneli büyüme göstermesini beklediklerini belirten Yurdagül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sektörün diğer çay kategorileri ile kıyaslandığında ciddi bir gelişim gösterdiği görüyoruz. Poşetli bitki ve meyve çayları, bugün hanelerin %34’ünde bulunmaktadır. 2015 yılı sonunda pazar hacminin 975 milyon poşete ulaşacağı tahmin edilmektedir. Önümüzdeki 5 yıl içinde hedefimiz bugün %34 olan hane penetrasyon seviyesini %50’ye getirmek olacaktır.”

MÜMSAD “Soğuk kışın sıcacık keyfi” kampanyasıyla, kış soğuklarına karşı poşetli bitki ve meyve çaylarına başvurmayı, her fırsatta bitki ve meyve çayı içerek iyi yaşamanın keyfine varmayı öneriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe