Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Geleneksel Türk mutfağı noodle’la buluştu

Türkiye’nin ilk yerli noodle markası NUDO, geleneksel Türk mutfağının en gözde lezzetlerini noodle’la buluşturdu.  Türkiye’nin lider un ihra...

Türkiye’nin ilk yerli noodle markası NUDO, geleneksel Türk mutfağının en gözde lezzetlerini noodle’la buluşturdu. 

Türkiye’nin lider un ihracatçısı Erişler Gıda’nın perakende sektöründeki taşıyıcı markası Nudo’nun ev sahipliğinde düzenlenen “Türk mutfağında noodle esintileri” atölyesinde, Erişler Gıda Perakende Grubu Genel Müdürü Abdullah Eriş, USLA Lezzet Akademisi’nin hünerli şefi Cenk Akkaya ile birlikte birbirinden lezzetli noodle tarifleri hazırladı.

Türk damak tadına uyarlanmış noodle’lı tarifler
Renkli anların yaşandığı atölye çalışmasında, geleneksel Osmanlı Saray Mutfağı’ndan Ballı Mahmudiye’nin NUDO ile sentezlenmiş usulu büyük ilgi gördü. Türk damak tadına uyarlanmış noodle’ın ilk kez saray mutfağıyla bir araya geldiği aktivitede, katılımcılara sunulan Türk Usulu Noodle Menüsü’nde yer alan Noodle'lı Düğün Çorbası, Noodle'lı Ballı Mahmudiye, Noodle'lı Kuru Cacık ve Noodle’lı Sütlaç beğeni topladı.

Halkın alışık olduğu erişte lezzetine en yakın tat
USLA Lezzet Akademisi’de düzenlenen geniş katılımlı atölye çalışmasında konuşan Erişler Gıda Perakende Grubu Genel Müdürü Abdullah Eriş, başarılarının ardında noodle’ı Türk damak tadına en uygun lezzette halka sunmalarının yattığını söyledi. NUDO’yu uzun süren araştırmalar sonucunda, büyük bir titizlikle piyasaya sunduklarını belirten Eriş, “Türk mutfağına en yakın bu tadı yakalayabilmemiz için uzman gıda ve kimya mühendislerimiz yoğun bir çalışma içine girdi.

Dünyadaki önemli noodle üreticilerinin tesislerini gezerek piyasadaki tüm noodle’ları incelediler. 3.5 yıllık çalışma sonunda Türk damak zevkine en uygun noodle’ı, bildiğimiz adıyla erişteyi üreterek geçen yıl Türk tüketicisiyle buluşturduk. Bugünkü etkinliğimizde ise Uzak Doğu mutfağına ait bir yiyecek olarak bildiğiniz noodle’ın aslında Türk geleneksel damak tadına ne kadar yakın olduğunu usta şefimizin hazırladığı birbirinden güzel tarifler eşliğinde görme şansımız oldu. Çorbadan ana yemeğe, tatlıdan salataya kadar noodle ile geleneksel mutfağımıza uygun birçok yemeği yapabilmeniz mümkün” dedi.

Gençlerin yüzde 85’ten fazlası noodle’ı beğenerek tüketiyor
Abdullah Eriş, NUDO’nun piyasadaki ilk yılında yüzde 25 pazar payına ulaştığını, 7 binin üzerinde kişinin katıldığı bir lezzet araştırmasında ise gençler arasındaki beğeni oranının yüzde 85’in üzerinde çıktığını aktardı. Eriş, “NUDO, kısa süre içinde pratik ve sağlıklı yemek sevenlerin vazgeçilmezleri arasında yer aldı” ifadesini kullandı.

Hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor
41 yıldır gıda sektöründe çalışan Erişler Gıda olarak NUDO’yu sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi kullanmadan ürettikleri için içlerinin rahat olduğunu sözlerine ekleyen Abdullah Eriş, “NUDO, gıda katkı maddesi, gıda renklendiricisi, yapay koruyucu, tatlandırıcı ve yapay aroma içermemektedir. Helal ve V label (vegan) sertifikalıdır. Bu yüzden 7’den 70’e herkesin severek tükettiği noodle’u doğal ve sağlıklı bir formda tüketicilerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe