Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

'Zeytinyağının Kalbine Yolculuk' projesi

Yudum Gıda, Ayvalık zeytinyağını uluslararası arenada tanıtmak amacıyla düzenlediği “Zeytinyağının Kalbine Yolculuk” projesiyle, 20 farklı ü...

Yudum Gıda, Ayvalık zeytinyağını uluslararası arenada tanıtmak amacıyla düzenlediği “Zeytinyağının Kalbine Yolculuk” projesiyle, 20 farklı ülkeden 40 üst düzey yöneticiyi Ayvalık’ta ağırladı.

Proje kapsamında düzenlenen konferansta Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ da birer konuşma yaptı.

Yudum Gıda, “Zeytinyağının Kalbine Yolculuk” adını verdiği gezi kapsamında 20 farklı ülkeden 40 üst düzey yöneticiyi Ayvalık’ta ağırladı. Ayvalık zeytinyağını uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan gezide konuklar, 2 gün boyunca zeytin ve zeytinyağı hakkında bilgi aldı, zeytinyağı üretim sürecini tüm aşamalarıyla yerinde deneyimledi, zeytin ağacı dikti ve Yudum Gıda’nın tesisini gezdi.

Gezinin ikinci günü Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ’ın katılımıyla bir konferans düzenlendi. Konferansta yurtdışından gelen yöneticilere Ayvalık zeytinyağı, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı alanındaki konumu ile Yudum’un zeytinyağı konusundaki uzmanlığı hakkında bilgi verildi.

“Türkiye, zeytinyağı ihracatı bakımından büyük potansiyele sahip.”

Konferansta bir konuşma yapan Yudum Gıda Genel Müdürü Houmer Balazadeh; “Türkiye, zeytinyağı ihracatı bakımından büyük potansiyele sahip. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve Türkiye’nin zeytinyağı konusunda hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak büyük önem taşıyor. Bu konuda tüm paydaşlara önemli görevler düşüyor. Biz de Yudum Gıda olarak, Türkiye’nin bu önemli değerini yurtdışına tanıtmak için farklı projeler hayata geçiriyor ve uluslararası pazarda Türkiye’yi gururla temsil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Ayvalık zeytinyağının uluslararası arenada tanıtımına katkıda bulunuyoruz.”

Ayvalık’ın 2.5 milyon civarında zeytin ağacı ile zeytin ve zeytinyağı üretiminde oldukça söz sahibi olduğunu söyleyen Yudum Gıda Fabrika Direktörü Ahmet Topçu; “Biz de 116 dönüm arazi üzerine kurulu, 18.000 m2 kapalı alana sahip Ayvalık Fabrikamız ile doğanın mucizesi zeytinyağını yerinde şişeliyor ve tüketicilerimize sunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ihracat ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen konukları Ayvalık’ta ağırladığımız bu gibi etkinliklerle de Ayvalık zeytinyağının uluslararası arenada tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de benzer projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Zeytinyağı alanında sahip olduğumuz yıllara dayanan tecrübe ve bilgi birikimini farklı ülkelerden gelen konuklarla paylaştık.”

Türkiye’de üretilen zeytinyağının önemli bir “değer” olduğunu belirten Yudum Gıda Pazarlama Müdürü Burcu Yaman, “Yudum Gıda olarak, zeytinyağı alanında sahip olduğumuz yıllara dayanan tecrübe ve bilgi birikimini farklı ülkelerden gelen konuklarla paylaştık. Türkiye’yi ve Ayvalık’ı zeytinyağının kalbi olarak konumluyoruz. ‘Zeytinyağının Kalbine Yolculuk’ adını verdiğimiz gezimiz ile Ayvalık zeytinyağını uluslararası arenada tanıtmayı amaçladık. Gezimizin ayrıca Türkiye’nin zeytinyağını tanıtma bakımından önemli bir adım olduğunu ve önümüzdeki dönemde Türkiye’nin zeytinyağı ihracatına olumlu katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe