Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

'Bulgur yılı ilan edelim sağlıklı zenginliği dünyaya tanıtalım'

EXPO 2015 Milano Türkiye kapanış programında konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, 2016 yılını “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ...

EXPO 2015 Milano Türkiye kapanış programında konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, 2016 yılını “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak belirleyen Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulundu. Koçak, “Artık bulgurun da hak ettiği değeri görmesi gerektiğine inanıyorum. Birleşmiş Milletler’in en yakın zamanda “Uluslararası Bulgur Yılı”nı ilan ettiğini görmek en büyük hayalim” dedi.

Teması “Feeding the Planet, Energy for Life / Gezegeni beslemek, Yaşam için enerji” olan EXPO 2015 Milano, 1 Mayıs tarihinden bu yana 5 milyondan fazla ziyaretçiye ülkemizin geçmişinden aldığı mirası nasıl geleceğe taşıdığını, topraklarımızın bereketini, kültürümüzün çeşitliliğini, insanımızın hoşgörüsü ve yardımseverliğini en büyük zenginliğimiz olarak anlattı.

Kapanış programı dahilinde, ülkemizin zengin topraklarındaki beslenme yönünden çok kıymetli yiyecekleri, mutfağımızın zenginliğini ve nasıl bir etkileşim içinde bu güzelliklere sahip olduğumuzu aktaran Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak şunları söyledi:

EXPO 2015 Milano Türkiye kapanış programına davet edilmek ve ülkemi temsil etmek benim için çok büyük bir onur ve gurur. Ülkemizin her bölgesinin yemek kültürü ayrı birer hazine. Sağlık faydaları yönünden geleneklerimize sahip çıkmak ve dünyaya anlatmak hepimizin önemli sorumluluğu. Yoğurt, tarhana, bulgur, fındık, badem, mercimek, kefir ve ayran hepsi çok sağlıklı ve lezzetli. Bunları tüm dünyaya daha fazla anlatmamız gerekiyor. Günden güne artan obeziteye çare bulmak için çok uzaklara gitmeye gerek yok. Kendi topraklarımızın tohumu, bereketi ve geleneksel yeme alışkanlıklarına dönmek ve hareketi artırmak en iyi çözüm.”

“Bulgur yılı ilan edilmeli”
Koçak, Birleşmiş Milletler’in 2013 yılını Güney Amerika’ya ait bir tahıl olan “kinoa (quınoa)” yılı ilan ettiğini ve 2016 yılını ise “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak belirlediğini hatırlattı. Koçak, “Bu seçimlerin ardından artık bulgurun da hak ettiği değeri görmesi gerektiğine inanıyorum. Birleşmiş Milletler’in en yakın zamanda “Uluslararası Bulgur Yılı”nı ilan ettiğini görmek en büyük hayalim” dedi.

Dilara Koçak sunumunda kendi bulgur tariflerini ve ülkemiz mutfağındaki önemli baharatlar ile mezelerin özelliklerini ve sağlık açısından faydalarını da tüm ayrıntıları ile anlattı.

Milano EXPO 2015 Türkiye pavyonunda 10 bin bardak nar şerbeti, 50 bin fincan Türk kahvesi, 25 bin tabak bulgurlu lezzetler, 500 bin bardak Türk çayı ikramı ile tanışanlar çok şanslı” diyen Dilara Koçak, Türkiye’yi temsil etmekten duyduğu mutluluk ve gururu dile getirdi. Koçak, Ekonomi Bakanlığı ile proje sorumlusu dDf >Dream Design Factory’ye teşekkürlerini iletip konuşmasını tamamladı. Dilara Koçak, İtalya’da yaşayan Türklerin de büyük ilgisini çeken sunumu sonrasında kitaplarını da imzaladı.

EXPO Milano Türkiye kapanış programı, 25 Ekim 2015 Pazar günü EXPO Milano Türkiye Komiseri Tarık Sönmez, Yardımcısı Burak Yılmaz. Milano Başkonsolosu Hami Aksoy ve Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin katılımları ile gerçekleşti. Beslenme Diyet Uzmanı Dilara Koçak’ın “sağlıklı ve lezzetli zenginlik” sunumu ile renklenen kapanış programına ilgi büyük oldu.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe