Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Köftelik bulgurla yapılmış nefis "Revani"!

Bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu bayram da lezzet tutkunlarına Bulgurlu Revaniyi öneriyor. Daha ...

Bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu bayram da lezzet tutkunlarına Bulgurlu Revaniyi öneriyor.

Daha önce Revaniyi bulgurla denediniz mi? Duru'nun Tatlılar bölümünde bayram için Revani var. Duru'dan köftelik bulgurla yapılmış nefis "Revani" bayramınızı tatlandıracak.

Hazırlanışı ve pişirmesi çok kolay olan bu nefis tatlının tarifi ise şöyle;

İÇİNDEKİLER

Hamuru İçin

6 adet Yumurta

½ su bardağı (90 gram) Şeker

1 su bardağı (110 gram) Un

1 su bardağı (160 gram) Duru Köftelik Bulgur

½ tatlı kaşığı Limon kabuğu rendesi

Şurubu İçin

5 su bardağı (900 gram) Şeker

4 su bardağı (800 gram) Su

2 yemek kaşığı (20 gram) Limon suyu

HAZIRLANIŞI

Hamuru; Yüksek kenarlı, 30 cm çapındaki bir tepsi ya da kalıp yağlanır. Derin bir kapta yumurta ile şeker (1/2 bardak) koyu yoğurt kıvamında oluncaya kadar çırpılır. Elenmiş un, Duru köftelik bulgur ve limon kabuğu ilave edilir. Büyük bir kaşıkla kısa sürede alt üst edilerek karıştırılır. (Fazla karıştırılırsa yeterince kabarmaz.) Yağlanmış tepsiye dökülür ve orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerine sıcak şurup dökülür. Şurubu çekmesi için tekrar (söndürülmüş ancak sıcak) fırına sürülür. Soğuyunca dilimlere ayrılır. Antep fıstığı, Hindistan cevizi veya kaymak ile servis yapılır.

Şurubu; Şeker, su ve limon suyu ateşe konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynadıktan 3 dakika sonra ateşten alınır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe