Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Basının usta kalemleri mutfağa girdi

Türkiye’nin lezzetli meyvelerini, yetiştikleri bölgeden toplayan ve dünyaca ünlü meyve suyu uzmanlığı ile kısa sürede meyve suyu pazarında g...

Türkiye’nin lezzetli meyvelerini, yetiştikleri bölgeden toplayan ve dünyaca ünlü meyve suyu uzmanlığı ile kısa sürede meyve suyu pazarında güçlü bir yer edinen Tropicana, YESAM Başkanı Vedat Başaran önderliğinde basın mensuplarıyla birlikte keyifli bir workshop’a imza attı.

Şeftalilerinin meşhur olduğu Bursa’dan toplanarak işlendiği Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile tatlılar yaparak yeni lezzetler oluşturdular. Klasikleşmiş tatlıların, Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile buluştuğu workshop’ta hazırlanan farklı lezzetler büyük beğeni topladı. Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Şeftalili Kek, Şeftalili Sorbe, Şeftalili Çikolatalı Sufle ve Şeftalili Lokum hazırlandı.

Öğle yemeğinde tadına bakılan lezzetlere, Vedat Başaran’ın yerel meyvelerin hikayesiilgili keyifli sohbeti eşlik etti.

Dünyanın 1 numaralı meyve suyu markası Tropicana tarafından Nur-u Osmaniye’de yer alan Nar Lokanta’da Türkiye’nin önde gelen gazete ve dergilerinin yeme-içme yazarlarıyla “’Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Özel Tatlılar “konulu bir workshop düzenlendi. Gurme şef Vedat Başaran önderliğinde mutfağa giren basın mensupları Tropicana Şeftali Nektarı Bursa kullanarak klasikleşmiş tatlıları yeniden yorumladı. Mutfağa girenler arasında PepsiCo Türkiye Gazsız İçecekler Kıdemli Pazarlama Müdürü Osman Dilber ve PepsiCo Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik de vardı.

Gruplara ayrılıp ekip olan basın mensupları, gurme şef Vedat Başaran’ın önderliğinde küçükten büyüğe herkesin sevdiği tatlıları Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile hazırladılar. Keyifli etkinlik sırasında Başaran, meyvelerin tarihi ve mutfakta kullanımıyla ilgili küçük bilgi notları da aktardı. Renkli görüntülere sahne olan mutfaktaki workshop’ta Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Şeftalili Kek, Şeftalili Sorbe, Şeftalili Çikolatalı Sufle ve Şeftalili Lokum hazırlandı.

Konuklar, kendi hazırladıkları farklı lezzete sahip tatlıları, öğle yemeğinde keyifli bir söyleşi eşliğinde tattı. Yemek sırasında keyifli sohbet edildi, hazırlanan lezzetler tadıldı. Tropicana Şeftali Nektarı Bursa’nın klasikleşmiş tatlılara kattığı tat, konuklar tarafından oldukça beğenildi. PepsiCo Türkiye Gazsız İçecekler Pazarlama Müdürü Osman Dilber, “Tropicana Türkiye pazarına 3 yıl önce girdi. Türk tüketicisinin en çok tükettiği aromaları ambalajlı meyve suyu olarak sunduk. Türkiye’nin tercih edilen yerel meyvelerini, isimleriyle özdeşleşmiş, en bilinen yörelerinden topladık. Bu yüzden kutularımızın üzerine meyvenin geldiği şehri yazan tek markayız” diye konuştu.

En iyi ve en lezzetli meyve için çiftçilerin eğitimine de katkıda bulunduklarını belirten Dilber; “Tropicana olarak hammaddemizi oluşturan, ülkemizin hazineleri olan yerel meyveleri korumak amacıyla “Tropicana Bahçe Okulları Projesi”ni hayata geçirdik. Türk meyveciliğinin geleceği için önemli katkılar sağlayacağına inandığımız projemizi pilot bölge olarak Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde başlattık. Ardından Malatya ve Amasya’da çiftçilerimizi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi BÜYEM ile eğitip sertifikalandırdık. Temel hedefimiz yerel meyvelerle ilgili mirasın korunması ve sürdürülmesidir” dedi.

Mevsiminde yerel meyvelerle Türk tüketicisinin sofralarında yer alan Tropicana’nın; “%100 Elma Suyu Amasya”, “Kayısı Nektarı Malatya”, “Şeftali Nektarı Bursa”, “Vişne Nektarı Afyon”, “Karışık Meyve Nektarı Anadolu”, “Nar Nektarı Antalya”, “Ayva Nektarı Geyve”, “%100 Domates Suyu Çanakkale”, “Çilek Nektarı Silifke” çeşitleri bulunuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe