Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

150 yıllık hikayesi ile artık İstanbul Nişantaşı’nda!

Kökleri 1867’ye dayanan, Bursa’nın önde gelen markalarından, İskender Efendi’nin fikriyle doğup,  gastronomi dünyasında nam salan Tanınmış M...

Kökleri 1867’ye dayanan, Bursa’nın önde gelen markalarından, İskender Efendi’nin fikriyle doğup, gastronomi dünyasında nam salan Tanınmış Marka “İSKENDER” benzersiz lezzet ve 150 yıllık hikayesini, yeni adresiyle İstanbul Nişantaşı’na taşıyor.

Bursa Heykel’de, Tayyare Kültür Merkezi yanındaki “tarihi küçük mavi dükkân” olarak bilinen, bölgeyi ziyaret edenlerin olmazsa olmaz duraklarından İSKENDER, şimdi de rotasını büyük metropole, İstanbul’a, çevirdi ve İstanbul’daki ilk şubesini Nişantaşı Şakayık sokakta açtı. İSKENDER mutfaktaki hüneri kadar her detayında yaşattığı 150 yıllık hikayesi, İskenderoğlu Ailesi’’nin köklü tarihi ve dünden bugüne bu özel gastronomik kültürü sergileyen konseptiyle de büyük ilgi görüyor.

İskender’in Nesilden Nesile Süregelen Hakiki Lezzet Hikayesi…
Dillere destan, dünya çapında üne sahip olan İSKENDER, lezzetleriyle Bursa’nın mihenk taşlarından biri olarak tanınıyor; hikayesi de markasının kaynağı olan Bursalı İskenderoğlu Ailesi’ne dayanıyor. İskender Efendi’nin bundan neredeyse 2 asıra yakın bir zaman önce ortaya çıkardığı yeni lezzet, kısa zamanda önce Bursa’yı, ardından da adım adım tüm Türkiye’yi etkisi altına alıyor. İskender Efendi'nin üç oğlundan biri olan Cevat İskenderoğlu’nun çocukları yani 3. kuşak İskenderoğulları Neslihan, İlgihan ve İskender İskenderoğlu da bu değerli mirası başarıyla devam ettiriyorlar.

Bursa’da doğan bu köklü lezzet hikayesini İstanbul’a taşıyan 3. nesil İskenderoğulları Neslihan, İlgihan ve İskender İskenderoğlu, Türkiye’nin önde gelen bu kültürel tadını dünya çapında tanıtacak önemli misyonlar için çalışıyor.

Markasını dedeleri İSKENDER’den, Lezzetini Aile Mirasından Alan Kebap…
Türk mutfağı dendiğinde akla ilk gelen imza lezzetlerin başında gelen döner kebap tadını tamamen ailenin özel pişirme tekniklerinden ve her biri özenle seçilen malzemelerden alıyor. Başta en ideal ve kaliteli etler olmak üzere, döner kebabı lezzetlendiren pide, tereyağı, sos, yoğurt, domates ve yeşilbiber malzemelerinin her biri özenle toplanıyor ve hazırlanıyor. İSKENDER’in döner kebabını yeme geleneğini tamamlayan bir diğer eşlikçi ise kuru üzümlerden özenle hazırlanan, Osmanlı’dan günümüze Türk mutfağının en özel tatlarından şıra olarak öne çıkıyor.

Lezzet İSKENDER’den, Mimari Konsept Mahmut Anlar’dan…
Döner kebap lezzetini günümüze büyük özen ve titizlikle taşıyan 3. nesil Neslihan, İlgihan ve İskender İskenderoğlu, kendi zevklerini de yansıtan, alanında uzman, mimarlık dünyasının fark yaratan ismi Mahmut Anlar ile uzun süredir çalışıyor. Bursa’daki şubeleri ile birlikte, Mahmut Anlar’ın genç ekibiyle kurduğu yeni şirketi GeoID’nin tasarımını ve kardeş şirket olan Geometre’nin uygulamasını gerçekleştirdiği İstanbul Nişantaşı şubelerinde de fark yarattılar. Ünlü mimar ve ekibi, İSKENDER’in köklü ve lezzetli hikayesinden aldığı ilhamı, metropol yaşamı ve modern dokunuşlarla harmanlayarak, bu kültürün dokusunu bozmadan tüm detaylarında yansıtıyor. Dış mekan tasarımı başta olmak üzere ağırlıklı olarak ahşabın öne çıktığı dekorasyonu modern aydınlatmalar ve cam efektleri tamamlıyor. İskenderoğlu Ailesi’nin 2. nesli Cevat İskenderoğlu’nun yıllarca biriktirdiği nadir, el işi antika tabak koleksiyonu da adeta birer sanat eseri gibi duvarlarda incelikle sergileniyor. Cam üzerine tasarlanmış İskender’in dünden bugüne ikonik dönemlerini, önemli anlarını fotoğraflarla sergileyen grafik görseli incelemek ise oldukça keyifli. Bahçe kısmı da İskender’in ve Mahmut Anlar’ın doğaya saygılı duruşunu sergiliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok