Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Göçmen Börekçisi’nden Boşnak Mantısı Ziyafeti

Boşnaklarca “Boşnak pitası” adıyla anılan, Yugoslavya’nın meşhur tadı Boşnak Mantısı, Göçmen Börekçisi’nde lezzet dedektiflerini bekliyor. F...

Boşnaklarca “Boşnak pitası” adıyla anılan, Yugoslavya’nın meşhur tadı Boşnak Mantısı, Göçmen Börekçisi’nde lezzet dedektiflerini bekliyor.

Farklı kültürlerin lezzetlerini tek bir çatı altında toplayarak, anne emeği ile misafirlerine on yılı aşkın süredir lezzetlerini sunan Göçmen Börekçisi, Boşnakların geleneksel mantısını geniş ürün yelpazesine ekledi.

Yoğun el emeği isteyen Boşnak Mantısı, kızı olan annelerin, çocuklarına miras gibi bıraktıkları bir börek olarak tarihte yer ediyor. Özellikle geleneksel Boşnak kayınvalideler, gelinlerinde en önemli kriter olarak Boşnak Mantısı yapmayı arıyor. Aile toplantılarında ya da kalabalık misafirlerin ağırlandığı sofralarda, özellikle Yugoslavya’da, perşembe ve pazar geceleri, Boşnak Mantısı başrolü oynuyor.

Tüm bu gelenekleri şubelerine taşıyan Göçmen Börekçisi, sade, kıymalı ve patatesli olarak yapılan, yoğurt ile servis edilen Boşnak Mantısı ziyafeti için misafirlerini bekliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe