Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Uzunköprü’den esinlenen Uzunköprü Kas

Paşabahçe Mağazaları, Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarına yer verdiği ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonuyla ürünlerini tarih ve sanats...

Paşabahçe Mağazaları, Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarına yer verdiği ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonuyla ürünlerini tarih ve sanatseverlerle buluşturuyor. Türkiye’nin ve Edirne’nin en önemli kültür miraslarından biri olan Uzunköprü’den esinlenen Uzunköprü Kase, koleksiyonun öne çıkan parçaları arasında.

Osmanlı Devleti döneminde konumu ve mimarisiyle kendine hayran bırakan, dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan Uzunköprü, Paşabahçe Mağazaları’nın ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonuyla yeniden hayat buldu.

UNESCO tarafından 2015 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Uzunköprü’den esinlenerek hazırlanan Uzunköprü Kase, el imalatı krem opal camdan üretildi. Uzunköprü’nün kemerlerinde ve kilit taşı üzerinde yer alan geometrik motifler, bitki ve hayvan figürleri ilham alınarak tasarlanan Uzunköprü Kase’nin üzerindeki desenlerin tümü el işçiliği ile altın ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlandı.

Osmanlı Devleti’nin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından 1427-1443 yılları arasında inşa edilen ve Ergene Nehri üzerinde kurulan Uzunköprü, 41 metre uzunluğu ve 174 kemeri ile dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşımaktadır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok