Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde

Yaza veda ettiğimiz şu günlerde Yemeksepeti, yemek severlerin yaz aylarındaki tercihlerini merak etti ve geride bıraktığımız yaz mevsiminin ...

Yaza veda ettiğimiz şu günlerde Yemeksepeti, yemek severlerin yaz aylarındaki tercihlerini merak etti ve geride bıraktığımız yaz mevsiminin en favori lezzetlerini ve tatil beldelerindeki sipariş trendlerini açıkladı. 

Yaz kış demeden dört mevsim yemeye doyamadığımız lider lezzetler burger, pizza, lahmacun, kebap ve döner yaz aylarında da en çok sipariş edilirken sipariş oranını çarpıcı bir şekilde artıran lezzetler de dikkat çekiyor.

Deniz ürünleri siparişlerinde kış mevsimine kıyasla yüzde 73'lük rekor bir artış yaşandı. Kahvaltı siparişleri de yaz aylarının en popülerleri arasında yer alarak, kış aylarına göre yüzde 58 daha fazla sipariş edildi. Antalya, Ayvalık, Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Marmaris gibi tatil beldelerinde verilen toplam sipariş oranları geçtiğimiz yaza göre yüzde 60 artarken Ayvalık sipariş oranını geçtiğimiz yaza kıyasla yüzde 97 artırarak rekor kırdı.

Yemeksepeti, yazı bitirdiğimiz şu günlerde yaz boyunca tercih ettiğimiz yemekleri ve tatil beldelerindeki online yemek sipariş trendlerini mercek altına aldı.

Yaz kış demeden dört mevsim yemeye doyamadığımız lider lezzetler bu yaz da burger, pizza kebap, döner ve lahmacun olurken hem ülke genelinde hem de tatil beldelerinde sipariş oranını çarpıcı bir şekilde artıran lezzetler dikkat çekiyor.

Rekor sipariş oranıyla şaşırtan 5 lezzet
Yaz aylarında köfte, kokoreç, sebze yemeği, gözleme ve meyveye sevgimiz bir başka kabardı. Sipariş oranını kış aylarına göre 2 kat artıran köftede çeşit olarak en ızgara köfte siparişi verildi.

Kokoreç siparişleri geçtiğimiz yılın kış mevsimine kıyasla yüzde 99 artarken, sebze yemeği yüzde 94, gözleme yüzde 68, meyvede ise 7 kat artış oldu.

Marmaris deniz ürünlerine doydu
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizin nimetlerinden faydalanmayı da ihmal etmedik. Zengin çeşitleriyle sofralarımızda lezzet patlaması yaşatan deniz ürünleri hem sağlıklı yaşamın en önemli besinlerinden olmasıyla hem de eve sipariş imkanının kolaylaşmasıyla son zamanların yükselen trendi. Deniz ürünleri siparişlerinde kış aylarına göre yüzde 73 artış oldu ve bu yaz yaklaşık 1 milyon adet deniz ürünü siparişi verildi.

Tatil beldelerinden gelen siparişlerde de deniz ürünleri dikkat çekiyor. Marmaris deniz ürünleri siparişini geçtiğimiz yaza göre 8 kat artırarak en fazla sipariş veren tatil beldesi oldu.

Marmarisli tatilciler dondurmasız yaz olmaz dedi
Yaz aylarında daha çok tercih edilen dondurmanın sipariş oranının kışa kıyasla 4 kat artırması haliyle şaşırtmadı. Dondurma siparişleri geçtiğimiz yılın yaz aylarına göre ise yüzde 40 oranında arttı.

Dondurmanın en sevildiği tatil beldesi ise Marmaris olurken; tatilciler dondurma siparişlerini geçtiğimiz yaza göre 2 kat artırdı.

Kahvaltıya bayılanlar Fethiye'den
Yaz demek aynı zamanda tatil de demek. Yazın gelmesiyle birlikte öğrencisinden, çalışanına tatile çıkan herkes için kahvaltı da kaçınılmaz keyiflerden biri oldu. Kahvaltı siparişleri kış aylarına kıyasla yüzde 58 arttı.

Kahvaltıya en düşkün tatil beldesi ise Fethiye oldu. Uzun kahvaltı sofralarına bayılan Fethiyeli tatilciler kahvaltı siparişlerini geçtiğimiz yaza göre 6 kat artırdı.

Antalyalılar sıcak günlerde salata ile ferahladı
Yaz mevsiminde patates kızartması gibi ağır atıştırmalıklardan biraz daha uzak dururken salata gibi hafif ve sağlıklı öğünleri daha fazla tercih ettik. Patateste kış mevsimine göre yüzde 5 düşüş yaşanırken salata siparişleri yüzde 65 arttı.

Salata siparişlerindeki en dikkat çekici artış ise Antalya'da yaşandı. Antalyalı tatilciler salatayı baş tacı ederek geçtiğimiz yaza göre yüzde 58 daha fazla salata siparişi verdi.

Ayvalık sipariş şampiyonu
Antalya, Ayvalık, Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Marmaris gibi tatil beldelerinde verilen toplam sipariş oranları geçtiğimiz yaza göre yüzde 50 artarken Ayvalık sipariş oranını geçtiğimiz yaza kıyasla yüzde 97 artırarak rekor kırdı.

Tatil beldelerinin yıldızlaşan lezzetleri
Geçtiğimiz yaza göre sipariş oranını artırarak yıldızlaşan yemekler ise her beldede farklılık gösterdi.

Antalya'da geçtiğimiz yaza göre siparişini en çok artıran lezzetler yüzde 92 ile ev yemeği oldu.

Ayvalık'ta geçtiğimiz yaza göre mantı siparişleri 10 kat, sandviç 4 kat ve çiğ köfte ise 2 kat arttı.

Bodrumlular tercihini deniz ürünleri ve Uzak Doğu mutfağından yana kullanırken sipariş oranını geçtiğimiz yaza göre en çok artıran lezzetler 2 kat artışla sushi ve noodle oldu.

Çeşmeli tatilcilerin bu yaz favorisi sipariş oranını geçtiğimiz yaza göre 3 kat artıran makarna meze çeşitleri ve krep oldu.

Fethiye'de geçtiğimiz yaza göre siparişini yüzde 73 ile en çok artıran lezzet et yemeği olurken kahvaltı ve börek geçtiğimiz yaza göre siparişini en çok artıran diğer iki lezzet oldu. Börek siparişini 7 kat, kahvaltı ise 5 kat artırdı.

Marmarisli tatilcilerin deniz ürünleri dışındaki hamur işlerine olan ilgisi de dikkatlerden kaçmadı. Mantı, makarna ve börek geçtiğimiz yaza göre siparişini 9 kat artıran diğer lezzetler oldu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe