Formunu koruyan, hedeflediği kilo ulaşmak için çaba harcayan takipçilerimizin yüzünü güldürecek diyet salata kolay hazırlanabilir, her evde bulunabilecek besleyici ürünlerden oluşuyor. Diyet yaparken aç kalma hikayelerini tarihe uğurlayacak, salataların tok tutmayan tamamlayıcılar olduğu kanısını unutturacak diyet salata önerileri ezber bozan lezzetleriyle sizleri bekliyor!
İçiniz rahat bir şekilde kase kase yiyebileceğiniz, lif ve vitamin kaynağı diyet salata çeşitleri, serin serin, metabolizma hızlandıran yoğurtlu diyet salata tarifleri, değişik malzemelerle diyet brokoli salatası, kısır tadında diyet bulgur salatası; yeşillikli, tavuklu, patlıcanlı, enginarlı diyet salata yapımı ülkenin en zengin lezzet arşivi Nefis Yemek Tariflerinde!
Nefis Yemek Tarifleri Diyet Salata Çeşitlerine Nasıl Ulaşabilirim?
Hayalinizdeki o beden ölçülerine ulaşmak için sıkı bir diyet programı mı uyguluyorsunuz? Formunuza dikkat ediyor her daim dikkatli mi besleniyorsunuz? Peki, aldığınız kiloları vermeye çalışırken zayıflamanıza yardımcı olacak diyet salatası nasıl yapılır?
Aralarında diyetisyen yazarlarımızın da bulunduğu düşük kalorili, fit ve leziz diyet salata tarifleri için web sayfamızı ziyaret edebilir veya tamamen ücretsiz mobil uygulamamızı telefonunuza indirebilirsiniz. Daha sonra, üst kısımda yer alan Tarifler bölümünden Diyet Yemekleri kategorisine gelip Diyet Salata Tarifleri seçeneğine tıklayıp, özel olarak sıralanan tariflere hızlıca ulaşabilirisiniz.
Hazırlayacağınız tarifin içinde bulunmasını istemediğiniz, alerjiniz olan, tadından hoşlanmadığınız veya mutfağınızda mevcut olmayan malzemeleri arama kutucuğunun sağında yer alan ‘malzeme ile ara’ seçeneğinden filtreleyebilirsiniz. Arzu ettiğiniz diyet salata malzemeleri ile dilediğiniz salatayı hazırlayabilmek için yine bu filtre sistemini kullanabilirsiniz.
Diyet salata tarifleri kategorisinde sizleri hangi tatlar bekliyor?
● Lif kaynağı karnabahar, brokoli, havuç gibi sebzeli salatalar,
● Protein içerikli yeşil mercimekli salatalar,
● Kısır tadında doyurucu bulgur salataları,
● Detoks etkili yoğurtlu salata ve kürler,
● Nohutlu, börülceli tok tutan pratik salatalar,
● Ton balıklı, tavuklu, mantarlı besleyici salatalar,
● Düşük kalorili lahana salataları,
● Yağ yakan, göbek eriten yeşil salata çeşitleri.
Diyet Salata Malzemeleri Neler Olmalı?
Yaz aylarına doğru aniden gelen zayıflama telaşı, fazla alınan kilolar yüzünden suçluluk hissi, çok sevilen o kıyafete bir türlü sığılmadığında jet hızıyla diyet kararı, kullanılan ilaçların sebep olduğu ödem ve şişkinlik gibi durumlar beslenme rutininde köklü değişiklikleri beraberinde getiriyor.
Moralleri düşürmek yok. Bu süreçte diyet listelerinizi renklendirecek diyet salata önerileri sizinle olacak! Diyete uygun, düşük kalorili, bol vitaminli aynı zamanda da lezzetli salatalar hazırlamak mümkün! Peki nasıl?
Mutfakta hazırlık yaparken size rehberlik edecek en popüler diyet salata malzemeleri listesine göz atabilir, salata çeşitleri için farklı fikirleri damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz:
● Yeşil mercimek
● Bulgur
● Kinoa
● Nohut
● Börülce
● Maş fasulyesi
● Bakla
● Brokoli
● Karnabahar
● Havuç
● Kabak
● Salatalık
● Ton balığı
● Tavuk göğüs
● Mantar
● Mevsim yeşillikleri
● Avokado
● Lahana
● Mısır
● Domates
● Biber
● Yağsız, tuzsuz peynir
● Yağsız yoğurt
● Meyveler
● Kuru yemişler
Diyet salataları hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Nedir bunlar?
● En önemlisi tuz kullanmamalı yağ oranını fazla kaçırmamalısınız. 1 büyük kase salata için en fazla 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yağı fazla ilave ederseniz, malzemeler ne olursa olsun salatanın kalorisi yükselecektir.
● Ayrıca yoğurt, peynir gibi farklı salata malzemeleri kullanacağınız takdirde yağsız veya yarım yağlı olmasına dikkat etmelisiniz.
● Diyet salatalarına pul biber, zerdeçal, kekik gibi metabolizma hızlandıran ve yağ yakan baharatlar ekleyebilirsiniz.
● Elma, portakal, nar, ayva, çilek gibi ferahlatıcı meyveler hem salatanın lezzetini artırır hem de içeriğindeki vitamin sayesinde besleyicilik oranına katkı sağlar.
● Salatalarınıza zeytinyağının yanı sıra avokado yağı, fındık yağı, çörek otu yağı gibi daha besleyici yağ çeşitleri de ekleyebilirsiniz.
● Keten tohumu, chia tohumu, çörek otu gibi faydalı yağlı tohumlar ve ceviz, badem, yer fıstığı, kaju gibi kuru yemişler ile salatanızı zenginleştirebilirsiniz.
Nefis Yemek Tarifleri Mutfağından Kilo Aldırmayan 5 Diyet Salata
1) Lif Deposu Şipşak Karnabahar, Brokoli ve Havuç Salatası
Hazırlaması fazla vakit almayan en kolay diyet salatası tarifi! Karnabahar, brokoli ve havuçların suda ya da buharda haşlanarak şipşak tüketilebileceği bu tarif, kış aylarının bol vitaminli sebzeleri sayesinde tam bir lif deposu olacak.
2) Protein Takviyeli, İştah Açan Mantarlı Renkli Salata
Önemli protein kaynaklarından biri olan mantarın tüm çeşitleriyle hazırlanabilecek bu salata hem lezzetli hem de besleyici! Ekonomik ve kolay ulaşılabilir mantar, kapya biber, mısır ve arzu edilen yeşilliklerle iştah açıcı bir diyet salata oluşturmak mümkün.
3) Avokadolu ve Ton Balıklı Doyurucu Diyet Salata
Zengin besin içeriği sayesinde diyet programlarının yıldızı olan ton balığı ve avokado ile aşırı leziz bir salata hazırlanabilir. Diyet sürecini daha keyifli hale getiren, uzun saatler tok tutacak kolay diyet salatası, mutlaka deftere eklenmeli.
4) Açlık Hissine Birebir Diyet Bulgur Salatası
Tek porsiyonuyla uzun süre tok tutma garantili, her evde bulunabilecek malzemelerle hazırlanan diyet salata önerisi; üstelik çok da pratik! Pilavlık bulgur, yeşil mercimek, domates, soğan, biber ve yeşilliklerle serinletici ve leziz bir seçim.
5) Mineral ve Lif İçeriğiyle En Hafif Bakla Salatası
Çinko, fosfor, lif, protein, magnezyum gibi faydalı vitamin ve minerallere sahip bakla salatası, dondurulmuş bakla ile her mevsim hazırlanabilir. Ana yemeklerle veya öğün olarak tüketildiğinde hazmı kolaylaştırıp bağırsakları çalıştıracak düşük kalorili bir salata.
Öksürük Hakkında Sık Sorulan Sorular
Geçmeyen öksürük neden olur?
Öksürük 2 haftadan uzun sürmüşse, şu nedenlerden kaynaklı olabilir; solunum yolu enfeksiyonları, alerji, reflü, astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), tüberküloz, kanser ve bazı kullanılan ilaçların yan etki yapması.
Geçmeyen öksürük nasıl geçer?
Yeterince dinlenmek ve bol sıvı tüketmek öksürüğün geçmesine yardımcı olabilir. Bunun dışında altta yatan nedene göre doktorun önerdiği ilaçlarla tedavi edilebilir.
Geçmeyen öksürüğe ne iyi gelir?
Sıcak bitki çayları içmek özellikle ıhlamur çayı, boğaz tahrişini azaltmaya yardımcı olur. Udi hindi yağını içmek, bal tüketmek, boğaz bölgesini sıcak tutmak da öksürüğe iyi gelir.
Bebeklerde öksürük nasıl geçer?
Bebeklerde öksürük, yeterli uyku ve sıvı tüketimiyle kendiliğinden geçebilir.
Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir?
Bebeği anne sütü ve su ile beslemek, bebeğin yeterince dinlenmesi, bebek odasının nemli kalması için hava nemlendirici yerleştirmek, boğazın kurumasını önler ve öksürüğe iyi gelir. Öksürük 2 hafta içerisinde geçmezse ve farklı semptomlarla devam ediyorsa bir hekime danışmalısınız.
Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?
Bol sıvı tüketmek, öksürük şurupları ve doktorun önerisiyle balgam söktürücü kullanmak boğazı rahatlatabilir. Bunun dışında evde yapabileceğiniz bazı öneriler; tuzlu su ile gargara yapmak, zencefil ve hatmi çayı içmek ve ananas tüketmek balgamın parçalanmasına yardımcı olabilir.