Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

“Kabak Musakka”yı bir de böyle deneyin

Türkiye’nin yenilikçi peynir markası Muratbey, iftar sofralarının en sevilen yemeklerinden Musakka ve Muratbey lezzetlerini buluşturdu, orta...

Türkiye’nin yenilikçi peynir markası Muratbey, iftar sofralarının en sevilen yemeklerinden Musakka ve Muratbey lezzetlerini buluşturdu, ortaya tadına doyamayacağınız “Kabak Musakka” tarifi çıktı.

Doğal sütün verdiği lezzet ve inovatif ürün çeşitleriyle uzun yıllardır Türk Halkının ve dünyanın büyük bir beğeniyle tercih ettiği Muratbey, huzur ve bereket ayı Ramazan’da; sofralarınıza lezzet katmaya devam ediyor. Türk halkının; "En kaliteli taze kaşar peyniri" ödülüne layık gördüğü QUDAL madalyalı Muratbey Taze Kaşar Peyniri ve Muratbey tereyağı ile hazırlanan “Kabak Musakka”nın tadı damaklarda kalacak.

Ailenize hoş bir sürpriz yaparak sofranıza eşsiz bir lezzet katmak istiyorsanız, Kabak Musakka tarifi tam size göre…

Kabak Musakka ( 4 kişilik porsiyon)

İçindekiler:
3 büyük yeşil kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
200 gr kıyma + 2 yemek kaşığı zeytin yağ
Tuz, karabiber, pul biber

Beşamel Sos için:
1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
1 yemek kaşığı silme un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Üzeri için:
100 gr rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri

Hazırlanışı
Kabakları temizce yıkayın. Ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 200 derece fırında kızartın. Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alın ve soğanları soteleyin. Üzerine kıymayı ve baharatları da ekleyerek pişirin. Kabakların üzerine kıymalı harcı ekleyin. Beşamel sos için tencereye Muratbey tereyağını alarak eritin. Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Süt ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Tuz ve karabiber ekleyin, kenara alın. Kıymalı karışımın üzerine beşamel sosu ekleyin. Muratbey kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirin.

*Bu leziz tarifi bizim için http://cafeportakal.blogspot.com.tr web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Bahar Erdoğan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok