Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Egem Mozaik

Yaşam alanlarına mozaik ile estetik ve göz alıcı bir dokunuş yapmak mümkün. Mozaik tarih boyunca birçok yapıya ayrı bir hayat vermek için ku...

Yaşam alanlarına mozaik ile estetik ve göz alıcı bir dokunuş yapmak mümkün. Mozaik tarih boyunca birçok yapıya ayrı bir hayat vermek için kullanılmıştır. Günümüzde de mozaik değerinden hiçbir şey kaybetmeden yapılara özel bir karakter vermek için kullanılıyor. Ülkemizde en beğenilen kaliteli ve uygun koşullarda mozaik çeşitlerine https://www.egemmozaik.com/tr/ üzerinden ulaşarak yaşam alanlarınıza farklı bir dokunuş yapabilirsiniz. Mozaik doğal ve dayanıklı taşlardan elde edilmektedir. Mozaik taşlar kullanılarak tarih boyuncu birçok yapı yanında özel panolar yapılarak günümüze kadar ulaşan eserler bulunmaktadır.

Mozaik Çeşitleri

Mozaik mimari ve peyzaj gibi birçok alanda en fazla tercih edilen doğal taşlar arasındadır. Mozaik doğal yapısı ve sağlam olması sebebiyle ilgi görmektedir.

Başlıca mozaik çeşitleri arasında;

• Terracotta mozaikler
• Porselen mozaikler
• Sedef mozaikler
• Doğal taş mozaikler
• Havuz mozaikleri
• Cam mozaikler
• Pano mozaikleri

Şeklinde çeşitlere ayrılmaktadır. Mozaik çeşitleri kullanılacak alanlara göre belirlenerek uygulandıkları alanlarda estetik bir görünüm ortaya çıkartmaktadır. Doğal mozaik taşlar sarı, bej, kırmızı, gri, beyaz, siyah ve pembe renklerden oluşmaktadır. Mozaiklerin sahip oldu bu renk çeşitliliği de farklı desenlerin oluşturulmasına önemli bir katkı sağlamaktadır.

Mozaik Kullanım Alanları

Mozaik tarih boyunca birçok yapıda kullanılarak yapılara ayrı bir değer katmıştır. Günümüzde mozaik kullanılan alanlar arasında banyo, mutfak, hamam, havuz ve zemin gibi yaşam alanlarının neredeyse her köşesini mozaik ile renklendirmek mümkündür.

Mozaik yüzeyleri ıslak veya kuru zeminlere göre özel olarak tasarlanmaktadır. Mozaik sadece zeminlerde değil duvar yüzeylerinde de uygulanabilen ve yaşam alanlarına farklı bir anlam katan yapıya sahiptir. Canlı ve doğal renklere sahip olması mozaik kullanım alanlarını oldukça genişletmektedir.

Birçok tarihi yapının girişlerinde, merdivenlerinde, tavan ve duvarlarında kullanılan mozaik taşlar günümüze kadar bütünlüğünü korumayı başarmıştır. Bu sebeple mozaik doğal taşların yıllar boyu sağlam bir şekilde kaldığı görülmektedir. Birçok tarihi kalıntıda yapıların büyük ölçüde hasar gördüğü ancak, mozaik kullanılan alanların halen ilk günkü doğal görünümündü ve sağlamlıkta kaldığı biliniyor. Mozaik bu sağlam yapısıyla yaşam alanlarının birçok yerine renk katmaya devam etmektedir.

Mozaik Ebatları

Mozaik uygulanmak istenilen alanlara göre farklı ebatlara göre kesilebilmektedir. Mozaik doğadan elde edildikten sonra usta eller tarafından işlenmektedir. Bazı mozaik türleri doğadan elde edildiği şekilde kullanıma uygundur. Bunlar arasında terracotta ve doğal taş mozaikler sayılabilir. Fakat bu tür mozaiklerin de bir alanda uygulanabilmesi için uygun ebatlarda seçilerek ustalık hünerleri kullanılarak yapılmalıdır.

Mozaikler zemin ve duvarlar için özel olarak belirlenen kalınlık ve uzunluklarda kesilerek işlenmektedir. Zeminler için belirlenen mozaiklerde şık bir görünüm elde edilirken üzerinde hareket edenlerin güvenliği için kaymayan bir yüzeye sahip olması planlanır. Bunun yanında duvarlar için tasarlanan mozaiklerde ise pürüzsüz, parlak ve daha canlı renklerin olması sağlanmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe