Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Mangal Aşıkları Buraya: A'dan Z'ye Barbekü Sos

Nar gibi kızarmış tavuğunuzun, lokum kıvamındaki bonfilenizin ve hatta çıtır parmak patatesinizin en yakın arkadaşı barbekü sos karşınızda! ...

Nar gibi kızarmış tavuğunuzun, lokum kıvamındaki bonfilenizin ve hatta çıtır parmak patatesinizin en yakın arkadaşı barbekü sos karşınızda! Enfes yemekleri güçlü aromasıyla tamamlayan barbekü sos, yoğun baharat tadından vazgeçmeyen damak zevkinize adeta bir ödül!

Arpacık Soğanın Baharatlarla Dansı

Soslar grubunun en bol malzemeyle ve emek verilerek hazırlanan üyelerinden olan barbekü sos, enfes bir formüle sahip. Kısa adı BBQ olan bu sosta arpacık soğan ve sarımsağın, domates püresi ve esmer şekerle mükemmel uyumunu tamamlayan asıl kahraman baharatlar. Kimyon, kişniş, pul biber, taze zencefil, esmer şeker, tuz ve karabiber, barbekü sosu barbekü sos yapan müthiş detaylar. Sosa elastikiyetini zeytinyağının, mayhoşluğunu ise limon suyunun ve sirkenin kazandırdığını hatırlatalım. Bir detay daha; barbekü sosta kimi zaman esmer şeker yerine pekmez de tercih edebilirsiniz.

Soslar Familyasının Rengârenk Lezzeti

Ev yemeklerinin o bilindik "havasını" değiştiren Amerika Birleşik Devletleri menşeli barbekü sos; mayhoş, ekşi, tatlı, acı ve isli tadıyla soslar familyasının en orijinal ve aynı anda birçok farklı tadı algılatan üyelerinden. Baskın olarak tek bir tat grubuna hitap etmeyen barbekü sosta damak tadına göre acı da, ekşi de, isli tat da baskın olabiliyor.

Etin Makyajı: Onsuz Izgarayı Unutun

İster beyaz olsun, ister kırmızı, her çeşit etin yanında zevkle tüketebileceğiniz barbekü sosu tatmadan önce parmaklarınızı sigortalatmanız gerekebilir. Kırmızı etin, tavuğun, hatta balığın "lezzet makyajı" olarak kabul edebileceğimiz bu sos; biftek, köfte, antrikot, pirzola, bonfile, nugget, kanat, şnitzel, somon, alabalık, uskumru gibi farklı lezzet türlerine sahip birçok et türüyle tüketilebilir, mangallık etlere bir kez daha aşık olmanızı sağlayabilir. Barbekü sos, 7'den 70'e herkesin diyet listesinde kolaylıkla bir kenara itemediği, hem tencere yemeklerinin hem de fast food atıştırmalıkların vazgeçilmezi olan patatesin ve onlarca farklı çeşidiyle müptelası olmayanın kalmadığı makarnanın da yakın arkadaşı.

"İsli" Tadın Müptelâlarına Özel!

Ağır ağır alevler, tütsülenen etler, isli tadın cezbediciliği... Bağlı olduğumuz coğrafyanın DNA'sına kodlanmış mangal aşkına lezzet vizesi veren barbekü sos, ete anlam kazandıran bir formül. Dostlarınızla vereceğiniz mangal partilerini lezzet şölenine dönüştüren bu sosu, yalnızca malzemelerin üzerine dökerek servis edebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Barbekü sosu tabağa yayarak etin yatağı haline getirebilir veya içini açıp ikiye ayırdığınız etlerinizin içerisine doldurarak da servis edebilirsiniz.

Sıra Dışı Tatlar Yaratın!

Dışarıdan bakıldığında marmelat kıvamındaymış gibi duran barbekü sos, dilendiği takdirde hardalla zenginleştirilerek lezzet yelpazesinin farklı katmanları arasında seyahate çıkılabilir. Eti bütünleyen sebzelerin dahil edilmesi ise, barbekü sosun yiyimselliğini artırır. Bir ipucu daha, sosa dahil edeceğiniz fesleğen ve dereotu ile alışılmış tat kalıbının dışına çıkabilirsiniz! Hatta cheddar peyniri ile de müthiş bir uyumu olduğunu söyleyebiliriz.

Sos Doktorundan Türk Damaklarına İstisna

Ezmeleri, yemeklik sosları, püreleri ve içecekleriyle lezzet sınırlarını zorlayan Jr. Sous Chef'in mutfağındaki uzman eller tarafından hazırlanan organik barbekü sos, domatese kazandırılmış yeni bir kimlik adeta... Domatesten zeytinyağına, soğandan sarımsağa, pekmezden sirke, kekik ve kimyona kadar tüm malzemelerin organik olduğu doğal barbekü sosu, klasiğin dışına çıkmayı seven tatlara açık olan tüketiciler düşünülerek üretildi. Türk damak tadına uygunluğuyla dikkat çeken sos, sıra dışılığını is kokusuz olmasına borçlu. Koruyucu, katkı maddesi ve renklendiriciden uzak hazırlanan barbekü sosunda baharat ve acının mükemmel bir uyumu söz konusu. Siz de hamburger, sandviç, patates, balık, tavuk ve kırmızı etlerinize lezzet katmak için, dalından mevsiminde koparılmış domateslerden hazırlanan bu güzel soslara fırsat verin!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok