Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Koronanın doğal ilacı D vitamini

Son yapılan araştırmalar, D vitamininin koronavirüsten korunmadaki önemli rolü yanında hastalığın tedavisindeki etkinliğini de ortaya koyuyo...

Koronanın doğal ilacı D vitamini

Son yapılan araştırmalar, D vitamininin koronavirüsten korunmadaki önemli rolü yanında hastalığın tedavisindeki etkinliğini de ortaya koyuyor. 

Bağışıklık sistemini güçlendiren, Covid-19’a karşı koruyucu kalkan olan D vitamini aynı zamanda koronavirüse yakalananların hastalığı daha hafif atlatmalarına katkı sağlıyor. 

Uzmanlar tarafından güçlü bir bağışık sisteminin, Covid-19 ve diğer tüm enfeksiyon hastalıklarından korunmada, güvenli, etkili, ekonomik ve kolay bir yol olduğu, D vitamininin de güçlü bir bağışıklık sistemi için en önemli besin ögelerinden biri olduğu belirtiliyor. D vitamininin bağışıklığı güçlendirme ve Covid-19’dan koruyucu etkisinin yanında, bu hastalığa yakalanmış bireylerin tedavi sürecine de katkı sunduğunu bildiriyor. Bu konuda önemli çalışmaları bulunan Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Covid-19’un dünyanın birçok bölgesinde hızla yayılması, yüksek ölüm oranları, hastalığın bulaşma yolları, seyri ve en iyi tedavi seçeneği konusunda bilim insanlarının harekete geçtiğini, konuya ilişkin çok yönlü araştırmaların yapıldığını ve hızlı bir şekilde paylaşıldığını” belirtti.

Araştırma konularından birinin “hem doğal hem de kazanılmış bağışıklık sistemini düzenleyen D vitamininin, Covid-19’dan korunma ve tedavisindeki rolü” olduğunu söyleyen Garipağaoğlu şöyle devam etti:

D vitamini hayata bağlıyor

“Avrupa’da çok yaygın olan D vitamini eksikliğinin, Covid-19 kayıpları ile ilişkili olabileceği hipotezinden yola çıkılarak yapılan bir çalışmada Covid-19’dan etkilenen Avrupa ülkelerinde vitamin D durumu araştırılmış, ülkeler enfeksiyonun yüksek ya da düşük olma durumuna göre seçilmiş, Covid-19’un görülme sıklığı ve ölüm oranlarına ilişkin bilgi Dünya Sağlık Örgütü’nden alınmıştır. 

Filipinlerde yapılan bir çalışmada da Covid-19 ile enfekte olmuş 212 hastanın, serum vitamin D düzeyleri ile klinik seyirleri arasındaki ilişki incelenmiş, ortalama 23.8ng/ml olan serum vitamin D düzeyinin, kritik vakalarda en düşük, hafif vakalarda en yüksek olduğu, D vitamini durumunun, hastalığın klinik seyri ile önemli derecede ilişkili olduğu gösterilmiştir. Vitamin D düzeyindeki artışın, klinik sonuçları iyileştirebileceği, en kötü sonuçları hafifletebileceği, azalmasının ise klinik sonuçları kötüleştireceği belirtilmiştir.”

 Covid-19 ve diğer enfeksiyon hastalıklarından korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın, bunun için de D vitamini düzeyinin normal sınırlar içinde olmasının önemine dikkat çeken Garipağaoğlu, “Güçlü bir bağışıklık için yeterli ve çeşitli türden besinlerin tüketilmesi gerektiğini, normal bir D vitamini düzeyi için de güneş ışınlarından yeterince yararlanılması, eksikliğinde doktor kontrolünde destek alınması ve D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerin tüketilmesinin yararlı olacağını” ifade etti. 

Garipağaoğlu, “Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi Türkiye ‘de de D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir vb. besinler bulunmaktadır” diye ekledi.

Muratbey ile D vitaminini yüksek tutun

Muratbey’in birbirinden sağlıklı lezzetleri, D vitamini eksikliğinin giderilmesi ve bağışıklığın güçlendirilmesi için zengin seçenekler sunuyor. Muratbey’in D vitamini deposu “Burgu Plus” “Taze Peynir Plus” ve “Taze Kaşar Plus” peynirleri ve aynı şekilde çocuklara peyniri sevdirmek için üretilen dünyanın D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk şekil şekil peyniri “Muratbey Misto”, bağışıklığı artırmaya ve günlük D vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor.

 Muratbey Plus ve Muratbey Misto ürünlerinin 100 gramı, 5 mikrogram D vitamini içeriyor. Bu ürünlerin sadece 100 gram tüketilmesi ile T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi’nde (TÜBER) 2 yaş üstündeki tüm bireyler için önerilen günlük D vitamini gereksiniminin %33'ü karşılanıyor. Muratbey Plus ve Muratbey Misto peynirler, benzersiz lezzetleriyle birlikte hepimizin bu süreçte ihtiyaç duyduğu ekstra vitamin takviyesini de sağlamış oluyor.  

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe