Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Çay Fincanı Tasarımları

Milattan öncesine dayanan çayın keşfini Çin imparatoru Nung gerçekleştirmiştir. Bahçede kaynatılan kaynar suyun içine yaprakların düşmesi il...

Çay Fincanı Tasarımları


Milattan öncesine dayanan çayın keşfini Çin imparatoru Nung gerçekleştirmiştir. Bahçede kaynatılan kaynar suyun içine yaprakların düşmesi ile tesadüfen keşfedilen çay, günümüzde en çok tüketilen sıcak içeceklerden biridir. Ülkemizde geleneksel siyah çay tüketimi yoğun olsa da neredeyse her tür bitkiden çay elde edilmektedir.  Yeryüzünde sudan sonra en çok tüketilen sıvılardan biri çaydır. Ülkemizde her an her yerde çay bulabilmek ve tüketebilmek mümkündür. Hal böyle olunca çay fincanı ile sunum şeklide önem teşkil etmektedir.

Çay Nasıl Tüketilmeli?

Kökeni Osmanlıya dayanan, ülkemizde çayın sembollerinden biri haline gelmiş ince belli bardaklar meşhurdur. İnce belli çay bardakları çay ile özdeşleşse de farklı sunum arayışları zarif tasarımlar tercih edenler tarafından çay fincanları da sıklıkla kullanılmaktadır. Çay içmek için tercih edilecek olan bardak seçimi önemlidir. Hem popüler hem de estetik bir kullanım tercih ediyorsanız seramik çay fincanları tam size göre.

Seramik çay fincanı çayın ısısını daha uzun süre hapseder ve yüksek ısıya dayanıklılığı ile bilinmektedir. İnce belli çay bardaklarından sonra çay denilince akla gelenlerden biri de porselen çay fincanlarıdır. Geçmiş uygarlıklardan günümüze kadar çay içmek için kullanılan çay fincanı takımları porselen takımlardır.

Çay Fincanı Mı İnce Belli Bardak Mı?

Çay tutkunlarının ikiye ayrıldığı çayın hangi bardakta içileceği sorunu geçmişten günümüze devam etmektedir. Çayın hangi bardakta daha lezzetli olduğu sorusu oldukça görecelidir. Kimi cam bardakta severken kimi porselen kimi de seramik çay fincanlarını tercih edebiliyor. 5 çaylarının demirbaşı diyebileceğimiz çay fincanları farklı tasarımları ve desenleri ile oldukça ilgi çekici görünmektedir. Çay fincanı mı ince belli bardak mı derseniz, yapılan araştırmalara göre porselen çay fincanlarında içilen çaylar, içilmekte olan çayın aromasını daha net alabilmeyi sağlamaktadır.


Detaylar için; https://www.madamecoco.com/cay-fincanlari/


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe