Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Saat Modelleri Nelerdir?

Saat, zamanı ölçmeye ve hangi vakitte olduğumuzu bilmemizi sağlayan alete verilen isimdir.  İki farklı zaman arasındaki yani geceyle gündüzü...

Saat Modelleri Nelerdir?


Saat, zamanı ölçmeye ve hangi vakitte olduğumuzu bilmemizi sağlayan alete verilen isimdir.  İki farklı zaman arasındaki yani geceyle gündüzü ayırt edebilmek için insanlar tarafından verilmiş rakamlarla öğrenilmesi durumudur. Yani geceyi gündüzden, gündüzü geceden ayırt etmeye yarar. Belli özellikleri vardır içerisinde akrep ve yelkovan adında saatin kaç olduğunu belirlemek için iki tane işaret vardır. Böylece dakika ve saati belirlemek daha kolaydır. Birçok farklı saat modelleri vardır.

Analog Saatler

En geleneksel ekranlı saat modelleri olarak karşımıza çıkar. Saatin kaç olduğunu akrep, dakikayı gösteren bir yelkovandır. Evimizde, çevremizde okulumuzda aklınıza gelebilecek her alanda kullanılan saat çeşidi muhtemel budur. Saatler öğretilirken de bu saat kullanılır.

Dijital Saatler

LCD ekranlı saatlerdir. Analog saate göre daha kolay anlaşılır. Direk olarak saatin kaç olduğu ekran da yazılı hazıdır. Elektrik enerjisine ihtiyaç duyan bir saat çeşididir.

Hibrit Saatler

Analog ve dijital saatleri birleştiren bir saat çeşididir. Analog saat gibi zamanı göstermek için akrep ve yelkovan ile normal saate benzer fakat LCD ekranlı dijital saatlerin özelliklerine de sahiptir. Diğer saatlere göre daha fazla özelliğe sahiptir.

Dokunsal Saatler

Dokunsal denilince daha çok dokunmatik gibi anlaşılsa da aslında saate bakmadan bile anlanan saatlerdir. Bu saat modelleri daha çok görme engelliler için üretilmektedir.

Dokunmatik Saatler

Çağın saati de denilebilir. Saat dışında birçok farklı özelliği içinde barındırarak bir saatten daha fazlasına sahiptir.

Günlük (Casual) Saatler

Tamamen saatin görünüm açısından sınıflandırılmasıdır. Tasarım açısından dikkat çekici birçok çeşidi vardı. Günlü saatler olarak bilinir. Çok stil olmasalar da günlük kullanımda her kola uyacak şekilde tasarlanır.

Klasik Saatler (Elbise Saatleri)

Elbise için tasarlanmış olan incecik herhangi bir gömleğe ve ceket cebine girebilecek küçüklüktedir. Saat modelleri ile daha ayrıntılı içeriklere https://www.hizlisaat.com/ sitesinden ulaşabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok