Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Irak mutfağından Timmen Bagilla sofralarla buluşuyor

Duru Bulgur, her ay dünya mutfağından farklı tarifleri tüketicilerle buluşturan Duru Bulgur, Irak mutfağının en sevilen yemeklerinden ‘Timme...

Duru Bulgur, her ay dünya mutfağından farklı tarifleri tüketicilerle buluşturan Duru Bulgur, Irak mutfağının en sevilen yemeklerinden ‘Timmen Bagilla’ ile unutulmaz bir lezzet deneyimi vadediyor.   

Türkiye’de bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur, dünya mutfağında bulgurlu lezzetlerle hazırlanan en güzel tarifleri tüketicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Bu kez Irak mutfağının en beğenilen tariflerinden ‘Timmen Bagilla’ yer aldı. Tavuk ve bulgur gibi ana malzemelerin kullanıldığı Timmen Bagilla, sofralarda yenilik arayanlar için benzersiz bir alternatif sunuyor. 

Çok beğenilen Timmen Bagilla tarifi ise şu şekilde: 

Irak mutfağından Timmen Bagilla sofralarla buluşuyor

Timmen Bagilla


Malzemeler
 
Tavuk: 

1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
700 gr Doğranmış Tavuk Göğsü
 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 

Bulgur: 

4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Doğranmış Soğan
450 gr Haşlanmış Bakla
½ Çay Kaşığı Zerdeçal
1 Demet Doğranmış Dereotu
1 Bardak Duru Pilavlık Bulgur
2 Bardak Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
 3 Yemek Kaşığı Kuru Üzüm

Hazırlanışı

Bir kaba mısır nişastası, tuz ve karabiberi alın ve karıştırın. Tavukları bu karışıma bandırın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve bandırılan tavukları sürekli karıştırarak orta ateşte 3 dakika boyunca kızartın. Ateşi kısın ve 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bakla fasulye, zerdeçal ve doğranmış dereotu ekleyin. İyice karıştırın. 2 dakika sonra bulgur ve suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kuru üzüm ekleyin. İyice karıştırın. 15 dakika pişirin. Tavukla birlikte servis edin. Afiyet olsun!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok