Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Pırlanta yüzüklerde karat

Bir pırlanta yüzük satın almak istediğinizde 4C kuralını sıklıkla duyarsınız. Bu, kesim, renk, berraklık ve karat ağırlığı demektir. Bunları...

Pırlanta yüzüklerde karat


Bir pırlanta yüzük satın almak istediğinizde 4C kuralını sıklıkla duyarsınız. Bu, kesim, renk, berraklık ve karat ağırlığı demektir. Bunların hepsi bir pırlantanın önemli özelliklerini tanımlasa da, karat ağırlığı, alışveriş yapan birçok kişinin özellikle dikkat ettiği bir ağırlıktır.

Pırlantada Karat Nedir?

Elmas karat, pırlantanın ağırlığını ifade eder ve bir metrik karat 200 miligramdır. Aynı zamanda boyutla da ilgilidir, ancak karat ağırlığı ve boyutu aynı değildir: aynı şekle ve karat ağırlığına sahip iki taş kesime bağlı olarak çok farklı görünebilir.

Pırlanta yüzük karatının önemi çoğunlukla özneldir, ancak pırlanta karatının gerçekten etkilediği şey taşın fiyatıdır. Karat ağırlığı, genellikle bir pırlanta yüzüğün fiyatını belirlemede kullanılan 4C’lerin en önemli yönüdür. Bununla birlikte, elmas karat gerçekten olmasını istediğiniz kadar önemlidir. Çok büyük bir taşa öncelik verirseniz, karat ağırlığı olması gerekenler listenizin başında olabilir. Daha büyük bir taşın bir zorunluluk olduğunu düşünmeyenler, pırlantanın diğer yönlerinin karat ağırlığından daha önemli olduğunu görebilirler.

Karat Pırlanta Yüzüğün Fiyatını Etkiler Mi?

Genel olarak, karat ne kadar yüksekse, pırlanta fiyatı da o kadar yüksek olur. Diğer her şey (kesim, berraklık ve renk) eşitse, bir pırlantanın fiyatı, pırlanta karat ağırlığı ile artar çünkü daha büyük pırlantalar daha nadir ve daha ilgi çekicidir. Ancak, eşit karat ağırlığındaki iki elmas, diğer üç C'ye bağlı olarak çok farklı değerlere sahip olabilir. Başka bir deyişle, pırlanta karat, bir pırlantanın maliyeti üzerinde kesinlikle önemli bir etkiye sahiptir, ancak fiyatı belirleyen tek faktör değildir. Yüksek karat ağırlığına sahip bir pırlantaya sahip olabilirsiniz, ancak berraklık harika değilse ve renk harikadan azsa, fiyat düşecektir.

Pırlanta yüzüklerde karat


Karat Pırlanta Yüzüğün Boyutunu Etkiler Mi?

Pek çok insan elmas karatının elmas boyutuna eşit olduğunu varsayıyor ki bu doğru değil. Karat ağırlığı, pırlantanın kütlesini ifade eder ve kesim, boyutu karattan daha fazla etkileyebilir. Bu sebeple de karat büyükse pırlanta boyutu büyük olur demek doğru sayılmaz. Pırlanta yüzüklerde karat hakkında daha çok bilgi için pırlanta danışmanı Sercan Rona ile iletişime geçebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok