Bahar aylarına girince bahar mevsiminin zilleri çalar. Alır herkesi bir zayıflama telaşı! Spor programları, diyet listeleri ya da rutin yürüyüşler ile yaza hazırlanırsın! Bu beslenme yöntemlerinin arasında bulunan ketojenik diyet, her geçen gün popülerliğini artırır. Ketojenik diyet ile metabolizmana yardım edebilir ve fark yaratabilirsin.
Çivi Çiviyi Söker Mantığını Harekete Geçiren Ketojenik Diyet Nedir?
Temelinde karbonhidratı sınırlayıp yağ ve protein tüketimini artırmak yatar. Ekmek, pilav ve makarnaya son! Balık, tereyağı, et ve zeytinyağı ile yeni bir hayata başlamanın tam zamanı! Protein miktarının artırılmasını sağlayan bu beslenme programı ile vücut, enerji sağlamak için yağ yakmak zorundadır. Ketojenik diyet, günlük enerjinin %60'nı yağdan almak zorunda olduğunu söyler. Vücudu ketozis olarak isimlendirilen metabolik duruma sokmayı hedefler. Peki, bu ne demek? Kandaki glikoz seviyesinin düşmesi ile vücut, karbonhidrat alamadığı için yağları hedef tahtasına oturtur. Enerji yüklemesi için de onları yakmaya başlar. Yağ metabolizmasının son mahsülleri olan keton cisimcikleri ortaya çıkıp senin ketozis sürecinde olduğunu söyler.
Olur mu Deme! Ketojenik Diyet Listesi ile Metabolizmanı Şaşırt!
Ketojenik diyet içerisinde tüketebileceğin tüm gıdaları listeledikten sonra başlayabilirsin. Damak zevkine uygun lezzetler bulana kadar sayısız deneme yapabilirsin. İşin en keyifli tarafı da bu olabilir. Yemekleri, Hindistan cevizi yağı ile pişirmek ketozis sürecine girişi hızlandırabilir. Her öğüne düşük karbonhidratlı yiyecekler ve lifli gıdalar ekleyerek sindirim sistemi sorunlarına engel olabilirsin. Peynir, zeytin, yumurta, fındık ve bitter çikolata, ketojenik diyet listesinin atıştırmalıkları arasında yer alır. Dışarıda yemek yemekten korkma! Et ve balık ile birlikte sebze tüketebilir, yanına da çilekli bir tatlı söyleyebilirsin. Bu beslenme şekli, yemeğin başından sonuna kadar bir lezzet şöleni yaşamana engel değil!
10 Parmağında 10 Marifet Olan Ketojenik Diyetin Faydaları
Ketojenik beslenme, bir diyetten daha fazlasıdır. Âdeta bir yaşam şeklidir. Amacı, sadece zayıflama değil aynı zamanda bazı hastalıkların oluşma ihtimalini de en aza indirmektir. Fazla karbonhidrat ve şeker alımı, hücrelerin savunma mekanizmasını bozarak bozulmalarına neden olur. Bu durum, çeşitli hastalıkları da beraberinde getirir. Zihinsel performansı artırdığı gibi cilt sorunlarını da en aza indirir. Ketojenik diyet obezite, insülin direnci, tansiyon, mide ekşimesi gibi hastalıklar ile birlikte kabızlık, ishal, enerji azlığı, mide bulantısı ve uyku sorunlarının azalmasını sağlar. Doğru bir beslenme programı, iştah kontrolü yapmana destek olur.
Kendine Uygun Ketojenik Diyet Türünü Seçebilirsin!
Ketojenik diyet birkaç türü ile karşına çıkar. Çok düşük karbonhidrat, orta miktar protein ve fazla yağlı bir diyet olan standart; rutin programa eklenen yüksek karbonhidrat ile döngüsel; egzersizden önce ve sonra karbonhidratın tüketildiği hedeflenmiş; fazla protein içeren yüksek proteinli ketojenik diyet çeşitleri bulunur. Döngüsel ve hedeflenmiş türler aktif spor yapan kişiler için oldukça idealdir. Diğerleri doktor ya da diyetisyen kontrolünde kullanılır.
Dikkat Dikkat! Ketojenik Diyetin Püf Noktaları
Ketojenik diyet yapanların hayatı her anlamda dengelenir. Düzenli ve sağlıklı beslenmenin gerekliliklerini yerine getirmenin yoludur. Sağlıklı yağ temelli bir beslenme modelidir. Bu yöntemde uzak durulması gereken gıdalar arasında şekerli, unlu ve nişastalı gıdalar, sağlıksız yağlar, baklagiller, kök sebzeler, çeşni ve soslar, diyet gıdalar ile alkol yer alır. Sebze ve et türü gıdaların birlikte alınması, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerin besleyiciliğini ve koruyuculuğunu artırır.
Sen de, tercihini ketojenik diyetten yana kullanıyorsan ve zaman sorunu yaşıyorsan, Juico her zaman yanında! Programına uygun Juico ürünlerini satın alabilir ve sağlıklı yaşamın keyfini çıkarabilirsin!