Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Oliba Zeytin

Üretimimizi Ödemiş’in Köseler köyünde 450 rakımda, 70 dönümlük arazimizde; 16 yaşında, sertifikalı Gemlik-Trilye cinsi 3600 ağacımızdan gerç...

Oliba Zeytin

Üretimimizi Ödemiş’in Köseler köyünde 450 rakımda, 70 dönümlük arazimizde; 16 yaşında, sertifikalı Gemlik-Trilye cinsi 3600 ağacımızdan gerçekleştirmekteyiz. Sağlıklı büyümelerini sağlamak için keçi gübresi ile güçlendirdiğimiz ağaçlardan elde ettiğimiz zeytinleri, yine arazimizde bulunan tarihi taş yapılı Salamura zeytin hanemizde, Gemlik tipi sofralık siyah zeytine dönüştürüyoruz. 

Fermantasyon süresince sadece minerali bol, kaliteli deniz tuzu ve Bozdağ’ın kaynak suyunu kullanmamız, doğal üretime verdiğimiz değerin gereğidir. 

Hasat, ağaçlarında homojen olgunlaşmayan (kararmayan) zeytinleri toprağa değmeden, tek tek elle toplanarak yapılmaktadır. İriliklerine göre sınıflandırılan, ezik ve berelileri ayıklanan zeytinler, hiç bekletilmeden, gıdaya uygun ve yeraltına gömülü tanklarda, sadece tuz ve su ile birleştirilerek, Bergama, Kozak yöresinin amaca uygun granit taşlarıyla baskı uygulanarak 9 Ay-1 Yıl arası sürecek fermantasyon süreci başlatılır. Maliyet ve zaman kaygısı ile makine ile seri şekilde toplanmış zeytinlere uygulanan demir tozu yada benzeri karartıcı kimyasallar kullanılmaz. Ne yazık ki yoğun rekabet ve denetiminin çok zor olması, üreticileri çoğunlukla maliyeti ciddi düşürücü hızlı toplama ve karartma tekniğine çekmektedir.

Fermantasyonda geleneksel yöntem olan 9-10 ay doğal olgunlaştırma tekniği uygulanmaktadır. Bu süreçte tanklara günde 4 kere 15 dakikalık su sirkülasyonu uygulanır. Amaç tankın her katmanında homojen tuz ve oksijen dağılımının ve tatlanmanın sağlanmasıdır. Zeytinin lezzet ve dokusunun korunması için tuz ve pH değerleri her hafta dikkatle ölçülür. Maliyet kaygıları ile 1,5 ayda kostik ve ısıl işlem ile acılığı alınarak satışa sunulması yöntemi tercih etmediğimiz ve hiçbir zaman etmeyeceğimiz bir yöntemdir. 

Olgunlaşan zeytinler bol su ve buhar ile yıkanıp kurutulduktan sonra kendi soğuk sıkım 0,5 asit zeytinyağımız ile İçi reçine kaplı tenekelerde hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmadan ambalajlanır. Tek tek her bir teneke 1:30 saat, 70 derecede pastörize edilerek. Satışa sunuluncaya kadar +4 derece soğuk havada muhafaza edilir.

Birbirinden çok farklı kalitedeki zeytinlerin karıştırılması ise, tüketiciye yapılan bir başka haksızlıktır. Bu nedenle işleme ve saklama kapasitemiz 70 ton olmasına rağmen dışarıdan zeytin alımı yapılmadan yalnızca kendi ağaçlarımızdan elde ettiğimiz şimdilik 20 ton zeytin işlenir. Değil 1 ay sonra 2 sene sonra da bizim zeytinimizi yediğinizde aynı tadı almanız garantimizdir. İşe başladığımızda çocuğumuza yedireceğimiz zeytini üretelim ve satalım prensibi ile ve tüketiciye, kendimize duyduğumuz saygı ve sevgiden dolayı, sağlıklı ve doğal yöntemlerden asla taviz vermeden üretim yapmak tek amacımızdır. 
Bu nedenle, her yıl bahçemizde yetiştirilen kalitesi standart, katkısız ve doğal ürünümüzü, gönül rahatlığı ile tüketicilere sunmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Sizin de bu konulara önem verdiğiniz inancıyla ürünümüzü, verdiğimiz bilgiler çerçevesinde değerlendirmenizi diliyoruz. 

İletişim Bilgilerimiz

Web Sitemiz : https://olibazeytin.com/ 
Telefon Numaramız : +90 532 377 8705
E-Posta Adresimiz : siparis@olibazeytin.com  

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe