Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Yaşlanma karşıtı kremler ve serumlar hakkında bilmeniz gereken her şey

Yaşlanma karşıtı bakım: Yaşlanma karşıtı kremler ve serumlar hakkında bilmeniz gereken her şey Yaşlanma karşıtı tedavi nedir? Yaşlanma karşı...

Yaşlanma karşıtı bakım: Yaşlanma karşıtı kremler ve serumlar hakkında bilmeniz gereken her şey
  • Yaşlanma karşıtı tedavi nedir?
  • Yaşlanma karşıtı bir kremle kırışıklıklarla savaşın
  • Yaşlanma karşıtı bir tedavi ile sıkılık kaybıyla savaşın
  • Yaşlanma karşıtı cilt bakımı ile parlaklık kaybıyla savaşın
  • Yaşlanma karşıtı bir tedaviyi nasıl seçerim?
  • Hangi yaşlanma karşıtı kremi seçmeli?
  • Yaşlanma karşıtı ürünlerin bileşimi
  • Yaşlanma karşıtı gece kremi kullanmalı mıyım?

Yaşlanma karşıtı bakım

Yaşlanma karşıtı serum nedir?


YAŞLANMA KARŞITI BAKIM: YAŞLANMA KARŞITI KREMLER VE SERUMLAR HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

Yüz serumu, belirli sorunları tedavi etmek için tasarlanmış bir cilt bakım ürünüdür. Cildimizin yoğun ve profesyonel tedaviye ihtiyacı olduğunda seçiyoruz. Ama yüz serumu nedir? Ne zaman kullanmalısın?

İyi bir yüz serumu, aktif maddeler içeren bir cilt bakım ürünüdür. Bu maddeler güçlüdür, oldukça konsantredir ve genellikle güzel ve genç görünen bir cilt mücadelesinde daha etkilidir. Örneğin, bitki özlerinden, vitaminlerden ve yağlardan doğal bir serum yapılır. Başka bir deyişle, doğal bir serum, cildimizin kendi kendini yenileme ve yeniden yapılandırma işlemlerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu şeyin bir konsantresidir ve bu tür maddeler aynı zamanda yaşlanma belirtilerini geciktirmekten de sorumludur. Daha da önemlisi, yüz serumlarının her damlasının cilde hızla nüfuz etmesi ve en çok ihtiyaç duyduğunuz yerde, cildin en derin katmanlarında çalışmasıdır. Bu, onu, yüz kremleri sadece cilt yüzeyinde çalıştığı için, bileşimi cilt tarafından verimli bir şekilde emilmeyen sıradan yüz kremlerinden ayırır.

Çok uzun zaman önce, serumlar sadece profesyonel güzellik salonlarında yoğun, gençleştirici cilt tedavileri ve belirli cilt problemlerini çözmeyi amaçlayan diğer kozmetik prosedürler için kullanılıyordu. Kolay ulaşılabilir olması sayesinde günümüzde sivilce, renk değişikliği ve kırışıklıklar ev rahatlığında azaltılabilmektedir. Ancak yüz serumlarını günlük güzellik rutinimize dahil etmeden önce bu ürünlerle ilgili bazı temel gerçekleri bilmemiz gerekiyor.

YÜZ SERUMU: ÖZEL CİLT PROBLEMLERİNİN TEDAVİSİ İÇİN ÜRÜNLER

Bazı insanlar yüz serumunun bir nemlendiricinin sıvı versiyonundan başka bir şey olmadığını söylüyor. Ancak, bu ifade gerçeklerden daha fazla olamazdı! Yüz serumu nedir? Diğer cilt bakım ürünlerinden farkı nedir?

Piyasada bulunan "anti-aging" etiketli ürün çeşitliliği arasında gezinmek her zaman kolay değildir. Yaşınıza ve kişisel sorunlarınıza bağlı olarak, yaşlanma karşıtı terimi mutlaka aynı anlama gelmez. Yaşlanma karşıtı bir tedavi gerçekten neye iyi gelir ve bunu nasıl seçersiniz?

YAŞLANMA KARŞITI TEDAVİ NEDİR?

Kadınların güzellik konusunda ve yaşlandıkça temel kaygısı yaşlanma belirtileriyle savaşmaktır. Yıllar geçtikçe elastikiyetini, parlaklığını veya sıkılığını kaybederiz. Tuzaklar yavaş yavaş açılıyor.

Markalar çok uzun süredir bu konular üzerinde çalışıyor ve her yıl yeni, daha sofistike formülasyonlar ortaya çıkıyor. Peki nasıl bir seçim yaparsınız?

YAŞLANMA KARŞITI BİR KREMLE KIRIŞIKLIKLARLA SAVAŞIN

Daha genç görünmek ya da her halükarda çok çabuk yaşlanmamak istediğimizde aklımıza gelen ilk kozmetik ürün elbette kırışık önleyici kremdir. Bu, kırışıklıkların artık markaların izlediği tek sorun olmamasına rağmen. Şimdi daha genel olarak yaşlanma karşıtı kremlerden bahsediyoruz. Ancak kırışıklıklar çoğu kadının ana endişesidir.

Piyasada bulunan kremler, süpermarketlerden, eczanelerden veya parfümerilerden satın alınıp alınmadığına bağlı olarak tüm fiyatlardadır. Bununla birlikte, tüketici derneklerinin çalışmaları sayesinde, pahalı kremlerin, bileşimleri açısından mutlaka en etkili ve en az zararsız olmadıklarını biliyoruz. Son yıllardaki en iyi yaşlanma karşıtı kremin maliyeti bu şekilde 5 €'dan daha azdır ve bir indirim mağazasında bulunabilir.

Bu tür bir çalışmadan da hatırladığımız şey, önlemenin ve dolayısıyla kırışıklıklarınız olmadan önce bile tedavinin, zaten iyi kurulmuş kırışıklıkları doldurmaktan daha etkili olduğudur.

YAŞLANMA KARŞITI BİR TEDAVİ İLE SIKILIK KAYBIYLA SAVAŞIN

Kırışıklıklara ek olarak, kadınların endişeleri, yaşlanmanın ana belirtilerinden biri olan sıkılık kaybıyla da ilgilidir. Daha az kolajen sentezleyen ve hücre yenilenmesi daha ince olan dokular yıllar içinde gevşer. Bu nedenle kozmetik ürün üreticileri, yüzün hatlarını koruyan yeni moleküller aracılığıyla dokuların sıkılığını geri kazanmaya çalıştılar.

Çünkü kim gevşeme diyorsa yüzün alt kısmında ve çenede hacim kaybı da diyor. Kıvrımlar kadar, oluşan ahşap ve çenelere doğru gevşeyen dokular da yaşı ortaya çıkarır.

Yaşlanma karşıtı bakım


YAŞLANMA KARŞITI CİLT BAKIMI İLE PARLAKLIK KAYBIYLA SAVAŞIN

Başka bir sorun: parlaklık kaybı. Birkaç yıl önce nadiren kullanılan bir ifadedir. Ancak sürekli incelen cilt nedeniyle koyu ten rengi bir gerçektir. Yeni ürünler, formülasyonlarına bu diğer yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olan molekülleri dahil ediyor.

YAŞLANMA KARŞITI BİR TEDAVİYİ NASIL SEÇERİM?

Önemli  !
Yüz Kremi ile Yüz Serumu arasındaki fark

YÜZ KREMİNİ SERUMLA DEĞİŞTİRMEYİN, ÇÜNKÜ İKİ ÜRÜNÜN ETKİLERİ FARKLIDIR. SERUM CİLDİN EN DERİN KATMANLARINI ETKİLERKEN, KREM CİLDİN YÜZEYİYLE İLGİLENİR. TATMİN EDİCİ BİR SONUÇ ELDE ETMEK İSTİYORSAK, CİLDİ BİR SERUMLA TEDAVİ EDİN VE TAMAMEN EMİLDİKTEN SONRA SU KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN YÜZ KREMİNİ KULLANIN.

Daha kalın bir kıvama sahip olduğu için yüz kremi de daha zengin bir bileşime sahip görünüyor. Ancak gerçek şu ki, bir doz yüz kremi, küçük bir damla konsantre serumdan çok daha az besin içerir. Başka bir deyişle, geleneksel bir yüz kremi, serum kadar zengin bir bileşime sahip değildir, bu nedenle günlük cilt bakımı için yüz kremi daha çok tavsiye edilir. Buna paralel olarak, daha ciddi cilt problemlerini iyileştirmesini ve zaten yüz serumlarının alanı olan hızlı sonuç getirmesini, üreticinin talimatlarına göre kullanmamız şartıyla beklemeyin.

Bu nedenle, cildimizin durumunu hızlı ve etkili bir şekilde iyileştirmek istiyorsak ve belirli bir cilt sorununun tedavisine odaklanan bir ürün arıyorsak, o zaman profesyonel kozmetikler aramalıyız. Sadece bir serum yoğun cilt bakımı sağlar, çünkü akne tedavisi, renk bozulmalarını giderme, kılcal damarları güçlendirme ve cildi gençleştirme, örneğin kırışıklıkları giderecek kadar güçlüdür.

HANGİ YAŞLANMA KARŞITI KREMİ SEÇMELİ?

Şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalardan ilk ders: Fiyat, yaşlanma karşıtı bir kremin etkinliği ile orantılı değildir. Bu bilgi bir kez oluşturulduktan sonra, teklifin şişirilmiş ve vaatler çok olduğu için tam olarak hangi kremaya döneceğinizi bilmek gerekir.

Her durumda, ürünün hangi yaş grubu için üretildiğini belirten ambalaja atıfta bulunulması tercih edilir. Buna bağlı olarak, az ya da çok zengin olacaktır. Aslında çok fazla, çok hızlı yapmak işe yaramaz.

YAŞLANMA KARŞITI ÜRÜNLERİN BİLEŞİMİ

Yaşlanma karşıtı bir kremin etkili olabilmesi için aktif madde adı verilen belirli sayıda içeriği yeterli miktarda içermesi gerekir. Öğrenmek için, terimler hakkında biraz bilginiz varsa, ürünün arkasındaki kompozisyona bakmanız yeterlidir. Neyse ki günümüzde akıllı telefonlarda ambalajı tarayarak bilgilenmenizi sağlayan uygulamalar var. Gıda ürünlerinde olduğu gibi, liste malzemeleri miktar olarak sunar.

Bu varlıklar doğal veya kimyasal kökenli olabilir. Aralarında hyaluronik asit ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Daha önce cilde enjekte edilen estetik tıbbi ürün olarak bilinen krem olarak da mevcuttur. Su tutma özelliğine sahip, vücutta zaten bulunan doğal bir moleküldür. Kırışıklık ve sarkma görünümünün ana vektörlerinden biri olarak zayıf hidrasyon, hyaluronik asit kullanımı her yaşta iyi bir çözümdür.

YAŞLANMA KARŞITI GECE KREMİ KULLANMALI MIYIM?

Hem gündüz kremleri hem de gece kremleri var. Aslında, cilt geceleri yenilenir ve daha zengin bir gece kremi, aktif bileşenlerin daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Ancak gündüz kremi ve gece kremi kullanmak oldukça mümkündür. Bunun tersi çok daha az doğrudur, bir gece kremi genellikle daha yağlıdır.

YAŞLANMA KARŞITI SERUM NEDİR?

Serum, bir bakıma normal kreminizden önce uyguladığınız yoğun bir tedavidir. Çoğunlukla yaşlanma karşıtıdır, ancak diğer cilt problemlerinde de kullanılabilir.

Asla tek başına kullanılmaz: Ardından kreminizi sürün. Aslında cilde hızla nüfuz edecek şekilde tasarlanmış dokusu yayılmasına izin vermez. Yüzün her bir bölgesine - alın, yanaklar, çene - bir veya iki küçük damla damlatmalı ve aktif bileşenlerin nüfuz etmesi için hafifçe vurmalısınız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok