Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Izgarada Biber Dolması ve Lazanya nasıl yapılır?

George Foreman ızgaralar hızlı ısınması, pişirme ayarlı olması, koku ve duman yapmaması sebebiyle oldukça zahmetsiz, üstelik kokusuz ve duma...

Izgarada Biber Dolması ve Lazanya nasıl yapılır?

George Foreman ızgaralar hızlı ısınması, pişirme ayarlı olması, koku ve duman yapmaması sebebiyle oldukça zahmetsiz, üstelik kokusuz ve dumansız ızgara yapma imkânı sağlıyor. Tıpkı dünyaca ünlü boksör George Foreman gibi sağlıklı beslenen ve diyet yapanlara özel geliştirilen bu ızgaralarda kahvaltıdan tatlıya her çeşit yemek pişirmek mümkün.  

George Foreman ızgaralar çabuk ısınması, pişirme ayarlı olması, kolay temizlenmesi ve her an her yere taşınabilir olması sebebiyle, ızgara severlere oldukça zahmetsiz ızgara yapabilme şansı veriyor. Kokusuz ve dumansız olduğu için hem dışarıda hem de evde kullanımıyla dikkat çeken ızgaralarda, kahvaltıdan tatlıya her çeşit yemeği pişirmek mümkün. Kilo vermek, kilo kontrolü sağlamak ve vücuduna yağ alımını azaltmak isteyenler için, bol yağlı yiyecekler yerine ızgarada pişmiş sağlıklı yiyecekler en ideal seçim. %160 daha hızlı ısınma özelliği sayesinde daha az yağ kullanarak et ve sebzelerin kendi suyu ve yağında pişmesini sağlayan George Foreman ızgaralarda hazırlanan tüm yemeklerin lezzeti de kusursuz oluyor. İşte George Foreman ızgaralar ile yapabileceğiniz iki kolay ve sağlıklı tarif; ızgarada biber dolması ve lazanya.

Izgarada Biber Dolması


Malzemeler; 2 adet orta boy kırmızı veya sarı biber, 5 ml zeytinyağı, 75 gr risotto pirinci, 400 ml kaynar su, 2 adet taze soğan, 2 adet mantar, 15 gr krem peynir, 30 gr kırmızı pesto, karabiber ve 4 dilim kaşar peyniri.

Yapılışı; pirinç ve suyu bir tencereye dökün ve pirinçler yumuşayana kadar 10-12 dakika pişirin. Biberlerin dış yüzeyine zeytinyağı sürün. George Foreman ızgarayı '4’ konumuna ayarlayın ve biberleri yüzeyi yumuşayana kadar 6-8 dakika pişirin. Bir kasede pişmiş risotto pilavını ince kıyılmış taze soğan, mantar, krem peynir, pesto ve karabiber ile karıştırın. Karışımı ızgara biber dilimlerine dökün ve her birinin üzerine bir dilim de peynir koyun. Izgarayı açıp üst plakayı dikkatlice çıkarıp tekrar kapatarak ızgarayı ‘eritme’ ayarına getirin. Izgara otomatik olarak yükseltilmiş bir konuma oturacak ve gıda ile üst ısıtma aparatı arasında bir boşluk bırakacaktır. Biberleri ızgaraya geri koyun ve mükemmel çıtır malzemeler için yoğun bir ısı patlaması yaratmak üzere eritme düğmesine basın. Peynirler eriyene kadar 2 dakika pişirin.

Izgarada Lazanya

Malzemeler, 6 adet pişmiş lazanya yaprağı, 1 kavanoz domates makarna sosu, ısıtılmış 225 gr doğranmış mozzarella peyniri,  40 gr parmesan peyniri, 1 adet kabak, 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber,  ½ soğan, 1-¼ çay kaşığı taze fesleğen, 1 adet sarımsak, ¼ çay kaşığı tuz, çok az karabiber.

Yapılışı; George Foreman ızgarayı 190°C'ye ayarlayın. Kabak, dolmalık biber ve soğan dilimlerini ızgaraya yerleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirin. Sebzeleri çıkarın ve bir kenara koyun. Orta büyüklükteki bir kasede mozzarella ve parmesan peynirini karıştırın. Isıtmalı makarna sosunun yaklaşık 1/3 'ünü yağsız derin yemek pişirme tabağına yayın. Üzerine iki kat lazanya koyun. Yaklaşık ¼ kavrulmuş sebzeyi makarna tabakalarının üzerine yayın ve sosun üzerine peyniri karışımını sürün. Peynirle biten katmanları iki kez daha tekrarlayın. Pişirme tabağını ızgaranın altına yerleştirip, kapağı kapatın. Pişirme süresini 20 dakika ve sıcaklığı 190°C'ye ayarlayın. Peynir eriyip altın rengine gelene kadar pişirin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe