Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Burun Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu , kullanılan dolgu materyalleri ile burundaki şekil bozukluklarının ameliyatsız şekilde düzeltilmesidir. Bu şekilde burun daha...

Burun Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu, kullanılan dolgu materyalleri ile burundaki şekil bozukluklarının ameliyatsız şekilde düzeltilmesidir. Bu şekilde burun daha estetik hale gelir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Özel dolgu maddelerinin burun deri altına iğne aracılığıyla enjekte edilmesi yöntemiyle burun dolgusu uygulanır. Cerrahi bir uygulama olmadığı için deriye kesi atılmaz. Bu operasyon ile burundaki asimetriler ve burun kemerindeki çöküntüler düzeltilebilir. 

Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?

Burun dolgusu ile nefes alımını etkileyen burun kemerindeki çöküntüler giderilir. Burun eğrilikleri ve düşmeleri düzeltilir. Burun ucu kaldırma gibi küçük şekil bozukluklarını düzeltilir. Burnun daha kalkık ve güzel görünmesi sağlanır.

Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Burun dolgusu yaptırmanın birçok avantajı vardır. bu avantajlar;

Ameliyat olmak istemeyen hastalar için uygundur.
Kalıcı bir uygulama olmadığı için güvenlidir.
Cerrahi uygulamalara göre çok daha kolaydır.
Uygulama sırasında; yanma, acı, ağrı yaşanma riski düşüktür.
Acı, ağrı, yanma ve sızı yaşanma riski düşüktür,
Ekonomik bir uygulamadır.

Burun Dolgusunu Kimler Yapmalı?

Burun dolgusu; sağlık sorunları olmayan, fiziksel gelişimini tamamlamış,18 yaşından büyük olan herkese uygulanabilir. Hamile olanlar, yeni doğum yaptıranlar ve emzirme döneminde olanların daha sonra yaptırması daha doğrudur.

Burun Dolgusu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?

Burun dolgusu yaptıranlar; ilk gün burun bölgesini ovuşturmamalı ve masaj yapmamalıdır. ilk 3 günde ise;  sıcak banyo ve duş yapmamalı, hamama girmemeli, ağır spor faaliyetleri yapmamalı, alkol ve sigara kullanmamalı, yoğun güneşe maruz kalmamalıdır. Ayrıca 3 gün boyunca; kan sulandırıcı ilaçlar ile ağrı kesici ilaçlar, yüksek şekerli yiyecekler, kafeinli içecekler, yeşil çay ve c vitamini alınmamalıdır. Uygulama yapıldıktan sonra dolgu bölgesinde herhangi bir morluk, ağrı, ciltte soğukluk varsa hemen doktora müracaat edilmelidir.

Dolgu İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Burun dolgusunda en sık, hyaluronik asit içeren dolgular kullanılmaktadır. Bu dolgular steril olduğu için enfeksiyon riski yoktur. Laboratuarda hazırlanmıştır. Alerjik vakalara yol açma riski düşüktür. 

Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Burun dolgusunun etkisi; eğer dolgu hyaluronik asit ile yapıldıysa etkisi 6 -12 ay arası, yağ enjeksiyonu ile yapılmışsa 2-3 sene, kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapılmışsa ortalama 5 sene sürer.

Göz altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz altında oluşan morluk, torbalanma, kırışıklık gibi sorunların giderilmesinde uygulanan tedavi yöntemlerinin göz altı ışık dolgusu maddi karşılığıdır.  Göz altı ışık dolgusu sadece gözaltı uygulamaları için kullanılır. İçeriğindeki maddelerden dolayı göz etrafına gelen ışığı yansıtır, cildi aydınlatır ve canlandırır.  Bu özelliklerinden dolayı için ışık dolgusu adını almıştır. 

Göz altı Işık Dolgusu Neden Uygulanır?

Göz altı ışık dolgusu; göz altında oluşan morluklar, çökmeler, renk değişiklikleri ve kırışıklıkların önlenmesi amacıyla uygulanır.

Göz altı Işık Dolgusu Kimlere Yapılabilir?

Göz altı ışık dolgusu, gözaltında morluk, kızarıklık, çöküklük, torbalanma, koyu halkalar ve kırışıklık şikâyetleri olan, 18 yaşından büyük kadın erkek herkese uygulanır. Uygulama sonunda şikâyetler ortadan kalkar ve kısa zamanda eski haline gelir. 

Gözaltı Işık Dolgusu Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Göz altı ışık dolgusu sonrasında hafif kızarıklık ve renk değişimi olabilir. Bunlar, bir kaç saatte geçmektedir. Tedavi sonrasında yapılan buz uygulaması yapılması morluk ve şişlikleri azaltır. İlk gün sıcak su ile banyo yapılmamalı, ağır sportif faaliyetlerden ve egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Göz Altı Işık Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Göz altı ışık dolgusu yaptırmanın avantajları şunlardır: 

Uygulama sırasında acı ve ağrı hissedilmez
Uygulamanın etkisi kısa sürede görülür.
Uzun süre kalıcı olup, yan etki azdır.
Uygulama, cerrahi bir işlem gerektirmez.

Gözaltı Işık Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Göz altı ışık dolgusunun kalıcılık süresi; kullanılan dolgu miktarına ve göz altında bulunan çöküklük seviyesine göre ve kişiden kişiye değişir. Ortalama olarak 12-18 ay arasında değişir.

Dolgu Sonrasında Normal Hayata Ne Zaman Dönülür?

Göz altı ışık dolgusu uygulaması yaklaşık olarak 15 dakika sürer. İşlem sonrası günlük hayata hemen dönülebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok