Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Göz sulanmaması için yapılması gerekenler nelerdir?

Göz yaşamsal hayatta bazı etkenlere sebebiyet veren çok hassas bir organdır.  Göz sulanması  gözyaşı kanalının gelişmemesi nedeni ile bebekl...

Göz sulanmamasi için yapılması gerekenler nelerdir?
Göz yaşamsal hayatta bazı etkenlere sebebiyet veren çok hassas bir organdır. Göz sulanması gözyaşı kanalının gelişmemesi nedeni ile bebeklerde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.

Göz Sulanması Belirtileri

Gözlerin aşırı güneş ışınlarına maruz kalma, rüzgarlı hava, tozlu ve topraklı yollarda yürüme, soğan doğrarken, asitli içecekler, gribal enfeksiyon göz sulanması belirtileri arasında yer alır.

Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konulur

Hastalardaki göz sulanması göz muayenesi sırasında göz kanallarına sıkılan lavaj işleminde göz kanallarının tıkalı ya da açık olduğu genize akan su ile anlaşılmaktadır.

Göz Sulanması Nedenleri Nelerdir?

Üzüntü sevinç gibi durumlarda göz sulanması meydana gelir. Tıbbi alanda ise alerjik durumlarda kuru gözlerde göz sulanması, gözlerdeki iritasyona bağlı, tıkanıklığa bağlı, yabancı cisim kaçması gibi nedenler arasındadır.

Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?

Çok sık görülen bir durumdur. Gözyaşı kanalının buruna açılım yerindeki zarın tıkalı ya da dar olmasıdır.

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz kapağı estetiği, üst ve alt kapağı olarak 2’ye ayrılmaktadır. Üst göz kapağının görünen kıvrımlarının fazla derilerinin alınması, alt göz kapağının ise kirpiklerin altındaki fazla derileri ayarlayarak çıkartılma işlemidir. Deri fazlaları yok ise gözün iç tarafındaki fazlalık yağların alınmasıdır. Göz kapağı estetiği için % 90’dan fazlası dış taraftaki deri fazlalığının çıkartılarak alınması işlemi uygulanmaktadır.

Göz kapağı yaşlanma belirtisi, günümüz insanlarda özellikle yaş ilerledikçe vücudumuzun özellikle el ve yüz kısmında başlayan derideki kırışıklıklar ya da sarkmalar meydana gelmektedir. Buda yaşın ilerlemesiyle göz kapaklarının derilerinde kırışıklıklara neden olur.

Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Günümüz insanlarının ortalama yaş  sınırından sonra kısaca 30’lu yaşlarda yüzde belli kısımlarında kırışmalar meydana gelmeye başlar. Özellikle göz kenarlarındaki kırışıklardan belli olmaktadır. Sebebiyet veren birçok faktörler vardır. Göz kapağı estetiği kimi kişilerde cilt yapısına, fazla güneş ışınlarında kalma, sigara ve alkol, aşırı makyaj, stresli yaşantı, düzensiz uyku, erken yaşlarda gelebilen ciddi sağlık sorunları da yaşlanma belirtileri arasındadır.

Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Göz kapağı estetiği göz kapakları üzerindeki birikmiş deri katlantılarının olduğu durumlarda yapılan bir operasyondur. Bu operasyonda sadece deri katlantısı alınacak ise lokal anestesi altında gerçekleştirilir. Yaklaşık 45’dk sürmekte olup ameliyat sonrasında morluklar oluşmaktadır. Dikişler ise 4 gün sonra alınır. Hasta eski hayatına dönebilir.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle estetik olacak kişinin ameliyat sonrası kontrolü yapılacak gene durumu gözden geçirilmesi gereklidir. Olası komplikasyonlarda zamanında fark edilmesi gerekir. Doktorun bilgilerine ve önerilerine uyulması gerekmektedir. Uyku anında dönmemesi ve sırt üstü yatması gereklidir. Yüksek yastık seçmelidir. Ağır işlerden kaçınılmalı özellikle basınçlı işler yapmaması gerekir. Göz kapağı estetiği ince bir ameliyat olduğundan dolayı alkol ve sigaradan uzak durması gerekmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğü (pitozis)

Üst göz kapağı olarak tanımlanmaktadır. Göz kapaklığı düşüklüğü normal günümüz insanlarında renkli ve beyaz kısmı 1.1.5 mm kadar örter, bundan daha fazla iki taraflı olabilir. Tek taraflı olduğunda yine 1.1.5 mm düşüklük dikkati çekerken 2 taraflı olduğunda da daha çok kişiye uykulu baygın bir bakış görüntüsü vermektedir.

Özellikle yaşlı insanlarda meydana gelen göz kırışıklıkları düzgün ve güzel görüntü görünmesi açısından göz kapağı sarkmalarında cerrahi müdahale yaptırmaktadır. Üst kapağın sarkmasıyla alt göz kapağının uçları içe değil de dışa dönerse göz kapağı ile gözle temas olmayacağından gözyaşı dağılımı düzensiz olmaktadır. Gözlerde sürekli sulanma, enfeksiyon ve kızarıklık gibi şikayetlerim önüne geçilmiş olur.

Göz Kapağı Düşüklüğünün ( pitozis ) Belirtileri Nelerdir?

Göz kapağı düşüklüğü, doğumsal ya da ilerleyen yaş, ciddi sağlık problemleri fazla ilaç kullanımı, gözlerde küçülme hissi, yorgunluk, görme alanında daralma hisleri görülebilmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Göz kapağı düşüklüğü nörolojik hastalığa yani kas hastalığına bağlıysa nörologlarla beraber ilaç tedavisi ile tedavi edilmektedir. Genel olarak daha sıklıkla görülen göz kapağı düşüklüğü tedavi yöntemi cerrahi ameliyat gerekmektedir. Ameliyatta göz kapını kaldıran kasık kısaltılarak kapağı yukarıya doğru çekmek yani kapak düşüklüğünü düzeltmek mümkündür.

Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer mi? Nasıl Geçer?

Göz kapağı düşüklüğü doğum ya da sonradan oluşan bir durumdur. Ancak tedavi ve cerrahi gerektiren bir konudur. Kendiliğinden geçmez.

 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok