Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

HSG Filmi neden istenir?

Günümüzde teknoloji artık çok gelişti. HSG filmi de teknolojinin getirdiği sistemlerden biridir. Bu film genel olarak rahim filmi olarak bi...

HSG Filmi neden istenir?
Günümüzde teknoloji artık çok gelişti. HSG filmi de teknolojinin getirdiği sistemlerden biridir. Bu film genel olarak rahim filmi olarak bilinmektedir. Özellikle ultrasonun yeterli kalmadığı durumlarda hekimler bu filmi tercih etmektedirler.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

Hastalar HSG filmi çekilmesinden biraz tedirgin olmaktadırlar. Ağrı hissetmekten korkmaktadırlar. Ancak verilen ilaç sayesinde ağrı hissedilmez. Bu yüzden de rahatlıkla tercih edilebilinir. Hissedilen ağrı sızı şeklinde olmaktadır. Çekim direkt olarak rahim kanalından başlar. Cihaz ucunda bulunan kamera ile çekim gerçekleştirilmektedir. Kadın hastalıkları uzmanları tarafından çekim yapılmaktadır.

HSG Filmi Neden İstenir?

Doktorlar hastanın şikâyetine yönelik olarak hsg filmi istemektedirler. Anne olmak isteyen hastalar için bazen tedavi süreci gereklidir. Bu tedaviye başlanmadan önce genel kontrol amaçlı istenir.

HSG Filmi Kullanım Alanları

Sadece rahim içi, yumurtalıklar ve rahim kanalının temizliği kontrol edilmek için istenen bu film oldukça öneme sahiptir. Herhangi bir hastalık varsa evresi ne durumda olduğu ve tedavi için ilk etapta buna gerek duyulur. Kısaca hastalığın tanısının konulması adına gereklidir.

Açık Emar Nedir?

Mr çeşitlerinden bir olan açık emar adından da anlaşılacağı gibi etrafı açık olan bir emar çeşitidir. Bilindiği gibi klasik emar kapalı emar olarak ifade edilir. Tünel şeklinde olan kapalı emar çoğu kişi tarafından pek cazip gözükmez hatta korku yaşayanlar bulunmaktadır. Mr bir tarama yapan cihazdır. Herhangi bir şekilde X ışınları kişiye zarar vermez.

Mr günümüzde kullanılan bir görüntüleme tekniğidir. Özellikle de radyoloji alanında olan bu görüntüleme sistemi çokça tercih edilen bir tekniktir. Özellikle kapalı ve açık emar şeklinde çeşitleri bulunan bu görüntüleme tekniği hastalığın tanısının konulmasının adına oldukça önemlidir. Doktorların ilk etapta hastadan istemiş olduğu teknik bir röntgen ya da Mr olmaktadır.

Açık emar genellikle hastalar kilolu ise ya da bir kapalı alan fobisi olan hastalar tarafından seçilmektedir. Uzman seçimi konusunda, her hastalık için uzmanın bulunması ne kadar önemli ise bu tip çekimler için de uzmanlar tercih edilmelidir.

Açık Emar Neden İstenir?

Her hastalık için genel olarak Mr istenmez ancak bazı durumlarda hekimler MR çekimini önemli bulurlar. Tüm vücut çekimi MR tarafından belirlendiği için hekimler MR tercih etmektedirler. Ancak açık Mr bazı özel durumlarda tercih edilir.

Açık Emar Avantajları Nelerdir?

Kişi açık emar çekimi yaptığında kendini daha güvende hissetmektedir. Özellikle güvendiği bir kişi var ise çekim esnasında kendini daha konforlu hissedecektir. Etrafında olan her şeyden haberdar olması isterse müzik dinlemesi ya da bir şeyler okuması çekimi etkilemez. Bu yüzden çok konforlu bir yöntem olduğu bilinmektedir.

Açık Emar Fiyatları

Günümüzde açık MR henüz bazı hastanelerde bulunmamaktadır. Bu yüzden açık emar için belli bir ücret ödenmesi gereklidir. Her şehir ve klinikte açık amer fiyatları değişmektedir. Ayrıca yapılacak bölge çoğunluğuna göre de değişmektedir.

Antikor Testi Nedir?

Sıkça duyduğumuz antikor testi hastalık yaşamış bir kişinin bağışıklık konusunda uygulanan bir testtir. Bu test genel olarak virüs ve bakterilerden kaynaklı olarak hastalık yaşamış kişilerin iyileşme gerçekleştikten sonra bağışıklık kazanıp kazanmadığı konusunda test için kullanılır.

Antikor Testi Kimlere Uygulanır?

Hastalığı atlatmış kişilerden antikor testi istenmektedir.  Yani ilk önce vücut o virüsü tanıması gereklidir. Buna yönelik olarak uygulanır.

Antikor Testi Neden İstenir?

Doktorlar tarafından kişiyi hasta eden virüse karşı durumu incelenir. Antikor testi sayesinde hastanın vücudunda yer alan bakteri belirlenerek buna uygun tedavi süreci başlanır.

Antikor Testi Yöntemleri Nelerdir?

Sülüntü ya da tükürük bezinden alınan bir doku yeterli görülür. Bu şekilde test yapılır. Bazen de kan testi ile sonuç belirlenebilir. Kısa sürede sonuç alına bu test acı hissettirmez.

Antikor Testi Fiyatları

Artık günümüzde tüm sağlık kuruluşları antikor testi uygulanmaktadır. Fiyatı da yine bu kuruluşa yönelik olarak değişir. Sizlerde antikor testleri için uzman doktorlarla görüşerek bilgi alabilir ve yaptırabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok