Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Tüp mide ameliyatı nedir?

Tüp mide ameliyatı ile midenin büyük bir bölümü alınır.  Tüp mide  ameliyatı olan kişilerin beslenme alışkanlıklarında değişiklik olur. Önce...

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?
Tüp mide ameliyatı ile midenin büyük bir bölümü alınır. Tüp mide ameliyatı olan kişilerin beslenme alışkanlıklarında değişiklik olur. Öncelikli olarak sıvı gıda tüketimine önem verilmesi sağlanır. Katı gıda ve besinlerin tüketilmesi mide için zararlı olacaktır. Operasyon sonrasında da doktor kontrolünde olunması şarttır.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Obezite tehlikesi altında olan kişilerin midelerinin büyük bir bölümü alınarak yapılan cerrahi operasyonlardır. Tüp mide ameliyatları ile etkili olan yöntemler kullanılarak beslenme şekilleri değiştirilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Mide küçültme ameliyatları denildiği zaman akla ilk gelen uygulamaların başında tüp mide ameliyatları gelir. Tüp mide operasyonları sayesinde mide küçültme yapılarak beslenme kontrol altına alınır. Böylece beslenme şekilleri değiştirilerek kilo verilmesi sağlanmış olur.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Mide küçültme operasyonları ile mide balonu takılması yeni nesil uygulamalar arasında yer alır. En çok tercih edilen mide küçültme operasyonları sayesinde kilo verme kontrol edilmiş olur. Obezite cerrahisi kilo alımı durdurularak zayıflama sağlanır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı ile kişilerin bünyesine göre kilo verilmesi hızlanır. Örneğin kişilerin vücut kitle indekslerine bakılarak belirli bir hesaplama yapılır.  Obezite cerrahisi ile aşırı kilo alma durdurularak kilo verdirilmesi sağlanmış olur. Ortalama 10 ile 20 kilo arasında bir değişim söz konusu olacaktır.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Aşırı kilolarından şikâyetçi olan 18 ile 65 yaş arasında olan birçok kişi mide küçültme işlemlerinden faydalanabilir. 

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Kilolarından kurtulmak isteyen kişiler için teknolojinin getirdiği yenilikler uygulanır. Tüp mide ameliyatı ile kişilerin sağlıklı ve dengeli beslenebilmeleri için önlemler alınmış olacaktır. Tüp mide ameliyatı sonrasında sıvı ağırlıklı beslenilmesi önerilir.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Günümüzde mide küçültme ameliyatı çeşitleri artış göstermiştir. Tüp  mide ameliyatı öncesi ve sonrasındaki detaylara dikkat edilerek işlemler yapılır. Yutulabilir mide balonu ve tüp mide ameliyatı son zamanlarda en çok kullanılan mide küçültme yöntemleri arasında yerini almıştır.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Mide küçültme ile ilgili olarak farklı detaylara dikkat edilerek uygulamalar yapılır. Tüp mide ameliyatı için bireysel farklılıklara dikkat edilmesi söz konusudur. Obezite mide ameliyatı sonrasında gerekli olan adımlara uygun hareket edilmesi zorunludur. Sıvı gıda tüketimi ve bağışıklığın güçlendirilmesi ile ilgili detaylar ön plana çıkarılır. Obezite cerrahisi son zamanlarda sıklıkla yapılan cerrahi operasyonlar arasında yer almıştır.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite cerrahisi sonrası beslenme ve egzersiz programlarına uyulması şarttır. Midenin küçülmesi  için yapılan tüp mide ameliyatları kapsamında detaylara dikkat edilir. Kişilerin beslenme şekilleri doğrultusunda programlar hazırlanır.

Obezite Cerrahisi Ne Kadar Sürede Ne Kadar Kilo Verilir?

Kişilerin bünyesine ve genetik özelliklerine bağlı olarak kilo verme süreci başlar. Kilo vermenin hızlandırılması ve sürecin aktif hale getirilmesi için çeşitli programlar hazırlanır. Ortalama ilk 4 ay içinde kilo verme hızında artış görülmesi beklenir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

Obezite cerrahisi sonrası bireysel farklılıklara uygun olarak işe dönme süresi değişiklik gösterecektir. Çalışma şartlarına bağlı olarak bedensel iyileşme şartlarına ayrıntılı olarak bakılır.

Obezite cerrahisi son zamanlarda en çok merak edilerek araştırılan uygulamaları arasında yer almıştır. Mide küçültme ve tüp mide ameliyatına karar veren kişilerin operasyon öncesi ve sonrasında dikkat etmeleri gereken birden fazla unsur vardır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok