Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Barkod Yazıcıları

Barkodların basılma işlemini yapan alete barkod yazıcı denilmektedir. Barkod yazıcılar hastanelerde, kimya ve kozmetik sektöründe, mağazacıl...

Barkod Yazıcıları
Barkodların basılma işlemini yapan alete barkod yazıcı denilmektedir. Barkod yazıcılar hastanelerde, kimya ve kozmetik sektöründe, mağazacılık sektöründe, marketlerde yiyecek ve içecekler ürünlerinin üzerinde, sanayi sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Barkod yazıcıları seçerken baskının hangi yöntemle yapıldığı önemlidir. Termal transfer baskı ve direkt termal baskı olmak üzere iki baskı yöntemi vardır. Direkt termal yönteminde etikete baskı için ribon denilen malzemeye ihtiyaç duyulmazken termal transfer baskı yönteminde ihtiyaç duyulmaktadır. Birçok faklı barkod yazıcı tipi vardır. Bunların en çok tercih edilen markaları:
 
  -Argox Barkod Yazıcıları
  -Honeywell Barkod Yazıcı
  -Toshiba Barkod Yazıcı
  -Epson Barkod Yazıcı
  -Possify Barkod Yazıcısıdır.
 
  Bunlar haricinde de birçok barkod yazıcı daha da bulunmaktadır. En çok tercih edilenlerini kısaca açıklarsak:
 
  1-Argox Barkod Yazıcısı: Fiyat konusunda en uygun olan yazıcılar olarak bilinmektedir. Birçok barkod yazıcısına göre kalite bakımından daha düşüktür. Baskı kafalarının kullanım ömrü kısadır. Kısa süreli kullanımlar için uygundur. Baskı genişliği 104 milimetredir. Genel olarak baskı yöntemi termal transferdir. Ama direkt termal olanları da bulunmaktadır. Argox markasının da kendi adında birçok çeşidi vardır:

 -Argox A-2240: Sağlık sektöründe en çok kullanılan türüdür.
 
  2-Zebra Barkod Yazıcı: Satış oranı Argox ile paraleldir denilebilir. Fiyatı düşük olduğu için bu markada sıklıkla tercih edilir. Bu markanın 20'ye yakın birçok tipi vardır. Kalite bakımından birçok diğer barkod yazıcı markasına göre daha düşüktür. En çok tercih edilen tipleri: TLP 2844, ZM 400 ve ZM 600 modelleridir.

 -Zebra TLP3842 özellikle kuyumculuk sektöründeki etiketleme için sıklıkla tercih edilir.
 -Zebra ZT230-ZT220 bu modellerde özellikle endüstriyel alanda kullanım için üretilmiş olan barkod yazıcılardır.

Barkod Yazıcıları


  3-Honeywell Barkod Yazıcı: Bu modelde hem internet bağlantısı hem de usb kablo girişi bulunmaktadır. Masaüstü bölümü için üretilmiştir. Yüksek ribon kapasitesine sahiptir. Bu yazıcıların ağırlığı 2,5 kg ağırlığındadır. Saniyede 10 santimetre baskı hızına sahiptir.
 
  4-Toshiba Barkod Yazıcısı: Kalite bakımından uzun süreli kullanım açısından Türkiye'de bir numara olan barkod yazıcı markasıdır diyebiliriz. Diğer markalara göre daha pahalı olmasına rağmen uzun kullanım süresi bakımından diğerini ikiye katlamaktadır. Baskı hızları saniyede 300 milimetreyi bulabilmektedir.
 
  5-Epson Barkod Yazıcı: Epson markası renksiz ve renkli etiket yazıcıları üretmektedir. Renkli logo, ambalaj üretiminde renkli etiket yazıcıları sıklıkla kullanılmaktadır. 
 
  6-Possify Barkod Yazıcısı: Bu markadaki barkod yazıcılarında da internet ve usb kablo bağlantısı bulunmaktadır. Bu yazıcıları marketlerde, hastanelerde, mağazalarda, demirbaşta, depo alanlarında kullanılmak üzere geliştirmişlerdir. Kendi arasında özelliklerine göre birçok tipi vardır:
 
  -BY33X
  -BY425X
  -BU42SUD possify markasının barkod yazıcı modelleridir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok