Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Evinize Anadolu tatlarının kokusu yayılsın!

Evinizde Anadolu’nun kokusunu alacağınız, tadını damağınızda hissedeceğiniz özel yemekler pişirmek, misafirlerinize bu nefis tatları ikram e...

Evinizde Anadolu’nun kokusunu alacağınız, tadını damağınızda hissedeceğiniz özel yemekler pişirmek, misafirlerinize bu nefis tatları ikram etmek ister misiniz? Iğdır yöresinin meşhur yemeği “Bozbaş” ile başlayabilirsiniz. 

Anadolu’nun dört bir yanından, unutulmaya yüz tutmuş özgün tarifleri ve değişik tatları derleyerek günümüze taşıyan, Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu’nun tarifiyle hazırlayacağınız Bozbaş ile maharetinizi konuşturun, misafirlerinizi şaşırtın!

Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak, eşsiz lezzetlerini nesiller boyu yaşatmak ve sevilen bu lezzetlerin dünya mutfakları arasındaki ününü perçinlemek fikriyle yola çıkan Tadında Anadolu’nun özel yöresel tarifleriyle sofranızı zenginleştirmeye, misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu’nun tarifiyle hazırlayacağınız Iğdır Yöresi’nin meşhur Bozbaş’ı ile sevdiklerinize unutulmaz bir ziyafet çekebilirsiniz. Misafirlerinizin Anadolu’nun tadını alacakları Bozbaş, sofralarınızın müdavimlerini arttıracak.

Anadolu mutfağının kültür mirasının, mutfak sanatına dönüştürüldüğü en lezzetli yer olan Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu’da bugüne kadar 200’dan fazla geleneksel yemek reçetesi biraraya getirildi, 500’ün üzerinde yöresel ürün meraklılarıyla buluştu. Bu özel reçetelerden biri olan “Bozbaş” Iğdır Yöresi’nin en özel yemekleri arasında yer alıyor. Çorba ve yemek olarak bir arada tüketilebiliyor. Kendi yöresinde bir kasenin içinde tandır ekmeği doğranarak ve üzerine sosu ilave edilerek servis edilen Bozbaş, önce çorba olarak yeniyor. Sonrasında ise kalan taneli ve etli tarafı mini tokmak ile ezilerek tandır ekmeği arasına konup dürüm olarak yeniyor.

Bozbaş’ın nasıl yapıldığına gelince… Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu’nun özel tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Bozbaş için gerekli malzemeler:
Kuzu eti 750 gram
Kuru soğan 1-2 Adet
Patates 2-3 Adet
Domates 2-3 Adet
Nohut 1 Çay Bardağı
Köy biberi 2-3 Adet
Zerdeçal Yarım çay kaşığı
Tuz ve Karabiber
Yeteri kadar zeytinyağı
Hazırlanışı
Tencerenin içine kuzu eti, küp şeklinde doğranmış soğan ve patatesler sırasıyla koyun. Üst kısmına yine küp şeklinde doğradığınız biber ve domatesleri ilave edin. Haşlanmış nohut da ekleyerek hepsini harmanlayın. Başka bir kapta zerdeçal ve tüm baharatlarla yağ da ekleyerek bir sos hazırlayın. Tenceredeki malzemelerin üzerine, üst kısmından taşmayacak kadar sos ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde 35-40 dk kadar kısık ateşte pişirin. Dilerseniz üzerine salçalı bir sos yaparak ekleyebilirsiniz.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok