Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Balın ve hardalın mükemmel buluşması

Dünya genelinde yapılan hardal yarışmasında “Dünyanın en iyi ballı hardal”ı seçilerek altın madalya ile taçlandırılan bu özel hardal, yemekl...

Dünya genelinde yapılan hardal yarışmasında “Dünyanın en iyi ballı hardal”ı seçilerek altın madalya ile taçlandırılan bu özel hardal, yemeklerinize çok özel bir dokunuş katıyor.

Üç asırdır Fransız Dijon hardalları ile lezzet elçiliği yapan Maille, dijon hardalı ve balın birlikteliğinden doğan şaşırtıcı ama dengeli bir lezzet sunuyor. Maille Ballı hardal, rengi, dokusu ve baharatla harmanlanan özel tadıyla hardal severler için en tatlı alternatif oluyor.

Maille Ballı hardal, mutfağınızda hem tatlılarla hem de tuzlularla mükemmel bir uyum yakalıyor. Izgara etlerden, sandviçlere, salatadan patates kızartmasına kadar her lezzet ile birlikte farklı bir tat yakalayabileceğiniz ballı hardal, tatlı tariflerinde de kullanılıyor. Servis başına (1 yemek kaşığı) sadece 12 kalori içeren bu özel hardalın tadını çıkartırken kalori hesabı yapmanıza da gerek kalmıyor.

Tüm dünyada şeflerin ve lezzet düşkünlerinin tercihi olan Maille, tatlı ekşi lezzetleri sevenler için ballı hardalıyla mükemmel bir seçim oluyor. Türkiye’de Macrocenter, Migros, Metro ve Carrefour zincir marketlerde bulunan Maille Ballı hardallar, cam kavanozda (200 ml) veya sıkma şişesi (250 ml) ile satışta...

Maille Ballı hardal ile yapabileceğiniz tarifler ise sınırsız. İşte size ballı hardal ile hazırlanan ve günün her saatinde sevdikleriniz ile tadını çıkartabileceğiniz minik pizzalar...

MAILLE BALLI HARDALLI MİNİ SEBZELİ PİZZA

Malzemeler
Pizza hamuru için
300 gram un, 180 gram ılık su, 20 gram zeytinyağı, 10 gram tuz, 30 gram ekmek mayası
Maille Ballı hardal aromalı pırasa fondü
1 adet pırasa (yalnızca beyaz kısmı), 20 gram margarin, 2 yemek kaşığı Maille Ballı hardal, 80 gram krema, öğütülmüş biber
Sebzeler
2 adet patates, 8 adet kırmızı çeri domates, 80 gram Mimolette peyniri, roka, Balzamik sirke
Hazırlanışı
Pizza hamuru
Tüm malzemeleri geniş bir kap içerisinde karıştırınız ve hamuru 5 dakika boyunca yoğurunuz. Hazırlanan hamuru 1 saat dinlendiriniz. Ardından hamuru 4 eşit parçaya bölünüz ve elde ettiğiniz parçaları da 30 dakika dinlendiriniz. Bir merdane yardımıyla hamur parçalarını açınız; hamur kalınlığının 3 mm olması gerekmektedir. Açtığınız hamuru fırın tepsisine yerleştiriniz.

Maille Ballı hardal aromalı pırasa fondü
Pırasayı mümkün olduğunca ince dilimlere ayırarak yıkayınız. Margarini bir tavada eritiniz ve dilimlediğiniz pırasaları üzerine ilave ediniz. Pırasayı 10 dakika boyunca kısık ateşte pişiriniz. Ardından şekerli kremayı ve Maille Ballı hardalı ilave ediniz. 5 dakika daha pişiriniz. Pırasalar piştiğinde tuz ve biber ile çeşnilendirdikten sonra soğumaya bırakınız.
Sebzeler
Patatesleri suda haşlayınız (soğuk su kullanınız). Patatesler haşlandığında kabuklarını soyunuz ve ince dilimler halinde kesiniz. Mimolette peynirini ise küçük küpler halinde kesiniz. Çeri domatesleri ikiye bölünüz.
Pişirme ve Sunum
Düz pizza hamurunun üzerini Maille marka ballı hardal aromalı pırasa fondü ile kaplayınız. Pırasa fondünün üzerine patates dilimlerini, Mimolette peynirini ve çeri domatesleri ilave ediniz. Pizzayı önceden ısıtılmış fırında 220 ˚C’ de 8 dakika boyunca pişiriniz. Pizzaları fırından çıkardığınızda üzerine birkaç roka yaprağı ve biraz da indirgenmiş Balzamik sirke ilave ediniz. Sıcak servis ediniz.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok