“Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan ve mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyen Fairy, Araştırmacı Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara ile birlikte Türkiye’nin 7 bölgesine ait yöresel özellikler taşıyan 33 pilav tarifini; fotoğraflardan tasarımına kadar özenle hazırlanan “Türkiye’nin Pilavları” kitabında buluşturdu.
“Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan ve mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyen Fairy, leziz yemek tarifleri ve mutfak sırlarını tüketicilerle paylaşmaya devam ediyor. Fairy bu kez Araştırmacı Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara ile birlikte tümü yöresel özellikler taşıyan Türkiye’nin 7 bölgesine ait 33 pilav tarifini, “Türkiye’nin Pilavları” kitabında buluşturdu.
Ege’nin “Enginarlı Pilav”ından, Edirne’nin “Kapama Pilav”ına; Diyarbakır’ın “Duvaklı Pilav”ından Urfa’nın “Üzlemeli Pilav”ına ve Siirt’in “Perde Pilavı”na kadar onlarca leziz ve yapımı kolay pilav tarifini barındıran “Türkiye’nin Pilavları” kitabı, herkesin damak tadına hitap edecek tariflerden oluşuyor.
Türk mutfağının incisi pilav…
Buğday ve pirinç, insanoğlunun binlerce yıldır beslendiği en önemli tahıllardan ikisi... Pirinçle
yapılana “Dane-i Pilav”, bulgurla yapılana “Aş” deniyor. 16. yüzyıl Osmanlı döneminden günümüze uzanan bir gelenek olarak pirinçle yapılanlar ve 4000 yıllık geçmişi olan bulgurla yapılanlar olmak üzere pilav, bunca yıldır sofralarımızın temel taşı…
“Türkiye’nin Pilavları” kitabının tanıtım toplantısında, günümüzde pilavın her ne kadar ana yemeklerin yanında garnitür olarak yer alsa da besin değeri ve doyurucu özelliğiyle aslında bir ana yemek olduğunu vurgulayan Gülhan Kara, sözlerine şöyle devam etti:

İyi pilav yapmanın sırrı nedir?
Pilav pişirmenin ustalık, maharet, bilgi ve incelik istediğini söyleyen Gülhan Kara, iyi pilav yapmanın püf noktalarını aşağıdaki şekilde sıralıyor:
• Öncelikle iyi kalitede pirinç, taze yağ ve tabanı geniş, derin olmayan bir tencere seçin.
• Pirinci yağda kavururken mutlaka tahta bir kaşık kullanın.
• Zeytinyağı ve tereyağını yarı yarıya kullanırsanız lezzetli, parlak ve görüntüsü güzel bir pilav sunarsınız.
• Pilav pişinceye kadar kısık ateşte tutun, kapağı kapalı olsun ve hiç karıştırmayın.
• Suyunu tamamen çektiğinde hızlıca alt üst ederek karıştırıp kapağını hemen kapatın ve pilavınızı 20 dakika demlendirin.
Aileniz ile birlikte sizi lezzet yolculuğuna çıkaracak ve Fairy tarafından sosyal medyadaki takipçilerine sınırlı sayıda hediye olarak dağıtılacak olan “Türkiye’nin Pilavları” kitabına ulaşmak için sosyal medyada Fairy’yi takip etmeniz yeterli. (Facebook.com/FairyTurkiye, Twitter.com/mutlumutfaklar)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder