DuPont’un amacı dünyada açlığın ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak hedefleriyle çözümler sunmak. Türkiye’nin uzun vadeli büyüme hedefleriyle paralel olarak da çalışmalarını yürüten DuPont, gıda ve tarım sektörlerinin bu hedeflere ulaşmadaki kritik önemini biliyor ve gelecek nesillere daha güvenli bir dünya sağlamak için çalışıyor.
Dünya Gıda Günü, kamuoyunda açlıkla ilgili sorunlara dair farkındalık yaratmak ve tüm dünyada insanları açlıkla mücadele konusunda harekete geçmeye ve gıda kıtlığına son verecek sürdürülebilir çözümler bulmaya teşvik etmek üzere yaygın biçimde kutlanıyor. DuPont’un katıldığı ve Türkiye Pavilion’un da bulunduğu EXPO Milan 2015’te gerçekleşecek etkinlikler tüm dünya tarafından merak ediliyor.
DuPont, dünyanın artan nüfusa gıda sağlamak ile ilgili sorunlarına çözüm bulabilmek için tarım, gıda ve beslenme alanlarında devamlı iş birliği, inovasyon ve yatırıma ihtiyaç olduğunu biliyor ve gelecek nesillere daha güvenli bir dünya sağlamak için çalışıyor.
DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık, “Dünya nüfusunun her yıl 75 milyonun üzerinde artarak 2050 yılına kadar 9 milyarı aşacağı öngörülüyor ve bu durumda gıda güvenliği / güvenilirliği, büyümekte olan küresel bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunlara çözüm bulabilmek için bazı önemli roller üstlenmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bugün, hızlı nüfus artışı ve çevresel güçlüklerle karşı karşıya kalmış bir dünyanın ihtiyaçlarını karşılamak için biyoloji, kimya, malzeme bilimi ve mühendislik alanlarındaki uzmanlığımızı kullanıyor ve çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.
Aydınlık sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, beslenme ve enerji gibi yeryüzünde temel problemleri hakkında yenilikçi çözümler üretmek için istekli bir ülke. Economist Intelligence Unit ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Küresel Gıda Güvenliği İndeksi’nin yıllık açıklanan Türkiye sonuçları da bunu gösteriyor. 2014 yılında İstanbul’da düzenlediğimiz DuPont Türkiye Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Zirvesi’nde gıda ve tarım sektörlerinin büyüme hedeflerini, tarım ve inovasyonun önemini, iş birliklerini değerlendirdik. Tüm bu çalışmalar bizi Türkiye’nin uzun vadeli büyüme hedefleriyle paralel olarak çalışmalarımızı yürütmeye teşvik ediyor. Biz de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık |
DuPont, Economist Intelligence Unit tarafından tasarlanıp yapılandırılan Küresel Gıda Güvenliği İndeksi’nin (GFSI) sponsorluğunu üstleniyor. Endeks, açlığın da ötesinde, 109 ülkede gıda güvencesizliğini etkileyen esas faktörleri inceliyor ve satın alınabilirlik, ulaşılabilirlik ve kalite gibi temel sorunları ele alıyor.
2015 Küresel Gıda Güvenliği İndeksi’ne (GFSI) göre, Türkiye, Küresel Gıda Güvenliği İndeksi’nde puanını 2014 yılına göre yüzde 1.8 puan artırarak 39. sıradaki yerini korudu. Türkiye gıda güvenliği konusunda istikrarlı bir ilerleme kaydediyor. İndekse göre Türkiye’nin en yüksek skoru kalite ve güvenilirlikte, ancak Türkiye’nin en büyük değişimi ulaşılabilirlik kategorisinde 3 puan artışla beş sıra birden yükselmesidir. En hızlı büyüme ulaşılabilirlikte yaşandı. Türkiye, Kalite & Güvenlik alanında da 2 puan yükseliş kaydetti.
DuPont (NYSE: DD) 1802’den bu yana, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetlerle, küresel pazara birinci sınıf bilim ve mühendislik sunuyor. DuPont müşterilerle, hükümetlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve düşünce liderleriyle işbirliği yaparak, dünyanın dört bir yanındaki insanlara yeterli ve sağlıklı gıda sağlamak, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak, enerji verimliliğini arttırmak ve yaşamı ve çevreyi korumak gibi küresel sorunlara çözüm bulunmasına yardım edebileceğine inanıyor. DuPont ve DuPont’un paydaşları bir araya getiren inovasyon taahhüdü ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.dupont.com adresini ziyaret edebilirsiniz.