Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bulguru enfes bir tatlıya dönüştürebilirsiniz

Bulgurdan tatlı olur mu? Doğru malzemelerle bir araya geldiğinde bulguru enfes bir tatlıya dönüştürebilirsiniz.  Duru Bulgur, misafirleriniz...

Bulgurdan tatlı olur mu? Doğru malzemelerle bir araya geldiğinde bulguru enfes bir tatlıya dönüştürebilirsiniz. 

Duru Bulgur, misafirlerinizin ağzınızı tatlandıracak Ballı Başbaşı Bulgur Salatası, Dondurmalı Bulgur Helvası ve Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı tariflerini sofralarınıza armağan ediyor. İşte tarifler...

Ballı Başbaşı Bulgur Salatası, Başbaşı bulgurun meyvelerle ve balla oluşturduğu mükemmel uyumuyla alışıldık tatlardan sıkılanlar için ideal bir bayram lezzeti. Özel ve farklı bir salata olan Ballı Bulgurlu Meyve Salatasını tattığınızda bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Son derece lezzetli ve her geçen gün popülerliği artan Duru Bulgur Başbaşı Bulgur’u, buğdayın en doğal hali ile ve besin değerini kaybetmeden taş değirmenlerde üretiyor.

Dondurmalı Bulgur helvasına bayılacaksınız

Bulgurun sadece yemeklerde değil, tatlılarda da kullanılabileceğini ortaya koyan en lezzetli tariflerden biri de Duru Köftelik Bulgurla yapılan Dondurmalı İnce Bulgur Helvasıdır. Siz de bu bayramda bulgurlu helva ile sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yaparak onları mutlu edebilirsiniz.

Bayram sofralarında değişik lezzet arayanlara Duru Bulgur, hazırlanışı kolay, lezzetli ve bir o kadar da hafif olan Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı’yı tavsiye ediyor. Duru köftelik bulgurla hazırlanan Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı’nın her dilimi ayrı bir lezzet bırakacak damaklarınızda…

Bu nefis lezzetlerin tarifleri ise şöyle;

Ballı Başbaşı Bulgur Salatası

Hazırlama süresi: 4 Dakika / Pişirme Süresi: 15 dakika

Malzemeler
1 su bardağı başbaşı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 armut
1 muz
1 adet elma
Yaban mersini veya çilek
1 paket vanilya
1 çay bardağı bal

Bulguru kısık ateşte, suyunu çekene kadar, yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Soğutmak için bir süre bekletin. Geniş bir kaba vanilyayı, önceden doğramış olduğunuz tüm meyveleri ve balı koyun. Bulguru da ekleyip karıştırın. Hazır olan meyve salatanızı Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Dondurmalı Bulgur Helvası

Malzemeler

1 bardak su
1 bardak süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı çamfıstığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı çiğ köftelik bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 paket vanilya
½ su bardağı şeker

Ayçiçek yağında çam fıstıklarını kavurun. Üzerlerine bulguru ekleyerek çok kısık ateşte yaklaşık 3-5 dakika kavurmaya devam edin. Tereyağını ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Şekeri üzerine ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kapta kaynattığınız sütü ve suyu bulgurların üzerine dökün. Ocağın altını kapatın ve bulgurların suyu çekmesi için kapağını kapatın.

Bulgurlar suyunu çektiğinde, ılık olarak dondurma ile servis edebilirsiniz.

Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı

Malzemeler:

2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
2 yemek kaşığı tereyağı

Servis önerimiz
Kayısı peltesi
Tarçın

Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir kaseye koyup orta ateşte, koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmeye yakın, tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcakken bir cam tepsiye döşeyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra, donup kesilebilir kıvama gelmesi için buzdolabında yaklaşık 40 dakika bekletin. Arzuya göre incir veya kayısı peltesi ile servis edin. Afiyet olsun.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe