Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuz yırtığı, omuzda oluşan kas veya tendon yırtığının bir türüdür. Omuzda oluşan yırtık, omuzda meydana gelen aşırı hareketler sonucunda or...

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?
Omuz yırtığı, omuzda oluşan kas veya tendon yırtığının bir türüdür. Omuzda oluşan yırtık, omuzda meydana gelen aşırı hareketler sonucunda ortaya çıkabilir. Omuz yırtığının aşırı yüklenme veya kuvvetli darbelere maruz kalma nedeniyle de ortaya çıkabileceği akıldan çıkarılmamalıdır. Omuz yırtığı, çoğu zaman ağrı, şişme ve kısıtlı hareket gibi belirtilerle kendini gösterir. Omuz yırtığının teşhisi, fiziksel muayene ve X-ışını görüntüleme tekniği olan Magnetik Rezonans Görüntüleme (MRI) taraması ile gerçekleştirilir.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Omuz yırtıkları, omuzun kapsülündeki kıkırdakların yırtılmasından dolayı meydana gelir. Omuzda aşırı hareket veya kasılma, omuzdaki kapsülde bir tür sürtünmeye neden olur. Bu sürtünme, omuzdaki kıkırdakların yırtılmasına neden olur.

Omuz ekleminin dokusunda meydana gelen hasarlardan biri ise omuz yırtığı olabilir.  Omuz ekleminin, güç veya hareket sonucu, kaslar veya bağları arasındaki sürtünmeye bağlı olarak meydana gelen bir yırtılma ile karakterize bir durumdur. Omuz yırtığının nedeni, fiziksel aktivite, düşme, şiddetli sarsıntı, ters köşe hareketi veya güçlü bir çarpma olabilir. Omuz yırtığının belirtileri, diz ekleminin hareketlerini kısıtlayan ağrı, oluşan şişlik, kasların kuvvet kaybı veya kasılma, kontrolsüz hareketler veya omuzda karıncalanma hissi olabilir

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

Ağrı, kas gücü kaybı, kıkırdağın hareketini sınırlayan birtakım hisler veya omuzdaki hareketlerin sınırlanması gibi durumlar omuz yırtığı belirtileri olabilir. Ayrıca, omuzda eklemlerin sıvısının artışı ve bazen de kızarıklık olabilir.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuz yırtığı teşhisi genellikle bir fizik muayene, MR görüntüleme veya omuzun içindeki dokulara doğrudan erişim sağlayan bir artroskopik muayene ile omuz yırtığı olup olmadığı anlaşılır.

Diz Artroskopisi Nedir?

Diz artroskopisi, dizinizin içine küçük bir kamera ve küçük aletler gönderen bir cerrahi prosedürüdür. Doktorlar, dizinizin içine bu kamera ve aletleri göndermek için dizinizin üzerine küçük delikler yaparlar. Bu prosedür, dizinizdeki sorunların tanısını koymak ve tedavi etmek için kullanılır.

Bir tür cerrahi girişimİ olan dizartroskopisi ve günümüzde farklı nedenlerle kullanılmaktadır. Dizin içindeki parçaların izlenmesi veya düzeltilmesi için kullanılan  işleme diz artroskopisi denir. Bu işlem, küçük bir açıklıkta dizin içinde kullanılan bir kamera ile yapılır. Bu işlem, dizde bulunan patolojileri tanımlamak ve tedavi etmek için kullanılır.

Diz artroskopisi, ağrı, şişlik, kısıtlı hareket veya kasılma gibi diz hareketlerinde gözlenen problemler nedeniyle ihtiyaç duyulan bir işlemdir. Dizde aşınma, burkulma, tendon yırtığı, menisküs yırtıkları, artrit, sinovit, çatlak kemikler, diz tazelemeleri veya diz kemiğinin kırılması gibi diz artroskopisi, durumlarda uygulanabilir.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz artroskopisi, dizinizdeki ağrı veya sıkışma hisleri olan, kıkırdak hasarı olan veya dejeneratif hastalıkları olan durumlar için yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, dizinizde kıkırdak ya da kas dokusu kaybı olan hastalıkları tedavi etmek için de kullanılır.

Diz Artroskopisi Faydaları

Diz artroskopisi, hastalar için kesinlikle çok faydalı bir yöntemdir. Bu prosedür, hastaların diz sorunlarının tanısını konmak ve tedavi etmek için kullanılan güvenli ve etkin bir yöntemdir. Bu prosedür, hastaların dizinin içindeki dokulara doğrudan erişim sağlar ve hastalıkların tedavisi için daha küçük ve daha az invaziv yöntemler kullanılmasına izin verir.

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Donuk omuz tanısı, hastalığın klinik belirtileri ve fizik muayene ile konur. Hastaların omuzda hareketleri sınırlıdır ve omuzda ağrı ve sıkışma hissedilir. Ayrıca donuk omuz rahatsızlığında  omuzdaki hareketlerin kısıtlanması, göğüs kafesinin yan tarafında kas gücü kaybı veya kas gücünde zayıflama olabilir.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Genellikle omuzda aşırı hareket veya kasılma sonucu donuk omuz rahatsızlığı oluşur. Bu durumlar, omuzun kapsülündeki kıkırdakların sürtünmesine neden olur ve bunun sonucunda omuzda kas gücü kaybı, kas sertliği ve kısıtlı hareketler meydana gelir.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Kısa süreli anti-inflamatuar ilaçlar veya kortizonlu enjeksiyonlar, fizyoterapi, egzersizler veya cerrahi gibi birden fazla tedavi donuk omuz tedavisinde seçenek olarak kullanılabilir. Tedavinin türü, hastanın durumuna bağlı olarak belirlenir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok