Header Ads

Geleneksellik ile modernliğin tam dozundaki uyumu

İstanbul’un en eski dönercilerinden Hacıbey Döner Lokantası Teşvikiye’deki yerini kapattıktan 2 yıl sonra Ataşehir’de hizmet vermeye başladı. Kurumsal kimliğinden mimari çözümlere kadar Karbon’un yarattığı mekanda ağırlıklı ahşap ve bakırın kullanıldığı bir konsept hayata geçirildi.


Ataşehir’de yeni açılan Hacıbey Döner Lokantası, marka oluşturma ve geliştirme, iç mekan tasarımı, iletişim tasarımı alanlarında multidisipliner hizmet veren Karbon’un imzasını taşıyor. Karbon, Hacıbey Döner Lokantısı’nın kurumsal kimliğinden masa üstü servis elemanlarına; mimari çözümlerden aydınlatma tasarımlarına kadar her noktasını tasarladı. 1950’den beri hizmet veren Hacıbey Döner Lokantası, 20 yıl Teşvikiye’de dönerciliğe devam eden 3. Kuşak İsmet Hacıbeyoğlu yönetimindeki profesyonel bir ekip tarafından, aynı anda 750 kişiye mükemmel servis vermek üzere tasarlandı. “İstanbul Dönerciliği” şehir hayatının rutini içerisinde çok sayıda kişiyi, aynı anda, bekletmeden ve sunum ritüellerinden vazgeçmeden ağırlayan yeni bir dönercilik konsepti olarak tanımlanıyor. Bu projede Karbon, “İstanbul Dönerciliği” vurgusundan yola çıkarak tasarımlarında geçmiş ile gelecek; geleneksellik ile modernliği harmanlıyor.

Mimari alanda kullanılan ahşap, misafirlerin mekanın bulunduğu Ataşehir semtinde hakim olan plaza etkisini azaltarak daha samimi ve sıcak bir duygu oluşturuluyor. Tavanda ve döner tezgahlarının yer aldığı duvarlardaki altıgen motifler, Türklerin tarihsel geçmişine atıfta bulunurken tasarlanan modern aydınlatmalar ile şık ve rahat bir atmosfer yaratılıyor.

Tabak, çatal, bıçak ve benzeri sunum ekipmanları bakır ile birleştirilerek; dönerin en eski sunum aracı olan Manisa’daki lengerlerin etkisini yansıtıyor. Lengerlerden esinlenen bakır kaplı tuzluk-karabiberlik ve özel hazırlanan patates tabağının özel bir bakır içerisinde sunulması, geleneksel tadların ayrıcalıklı bir his yaratmasını sağlıyor.

Toplam mimari proje alanı kış bahçesi ve iç mekan dahil 1353 metrekaredir. Zemin katında yer alan 5 döner istasyonun arka duvarında ısıyı iletmeyen malzemelerden yapılan yalıtım sistemi kurularak beyaz renkli seramikler kullanıldı. Daha ferah ve rahat bir hava katan döner istasyonlarının önünde çocukların kolayca ulaşmasını zorlaştırmak için yüksek bankolara yer verildi.
Fav

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.